HackathonST14: Joves educadors d'altres joves

23 diciembre 2014

El passat 22 de desembre, i amb el ressò dels nombres cantats pels nens de Sant Ildefons, els alumnes del cicle formatiu de grau superior de Desenvolupament d’Aplicacions Multiplataforma del Col·legi Salesians de Triana van participar en el primer Hackathon Salesianos Triana.
 
Hackathon és un terme usat per referir-se a una trobada de programadors l’objectiu del qual és el desenvolupament col·laboratiu de programari. El terme integra els conceptes de marató i hacker, al·ludint a un experiència col·lectiva que persegueix la meta comuna de desenvolupar aplicacions de forma col·laborativa en un lapse curt.
 
Dos antics alumnes d’aquest cicle i aquesta casa, que actualment resideixen a Dublín (Irlanda) han organitzat aquesta trobada, en què els alumnes de 2n curs del cicle formatiu reben diverses microsessions formatives sobre com desenvolupar una aplicació web fent ús en totes les capes de la tecnologia Javascript. En finalitzar aquestes microsessions formatives, i distribuïts per equips, els alumnes tindran un mes per superar un repte; el guanyador del mateix rebrà un premi amb una dotació econòmica de 250 €.
 
Aquest Hackathon és l’evolució de la ja tradicional xerrada que els antics alumnes, que van gaudir en el seu dia de l’experiència Erasmus, impartien als actuals alumnes. Suposa una activitat d’un tint salesià interessant, ja que es tracta de joves que ajuden a educar altres joves.
 
Aquest esdeveniment, tant en la dotació econòmica, com en la logística, està esponsoritzat per l’empresa Money Mate amb la qual el centre porta col·laborant des del curs passat. Des Salesians Triana s’agraeix l’afecte i la professionalitat amb què col·laboren amb la casa, a més de l’agraïment a Remo Jansen i Sergio Pacheco, que són els antics alumnes que imparteixen les Masterclass, així com a Israel Martínez i Gonzalo Barba, que col·laboren com a jurats del concurs.

Galeria completa de l’esdeveniment aquí.

També et pot interessar …