Fernando Miranda i Rosendo Soler, nous directors de Borriana i Alacant

2 agosto 2014

El 21 i el 31 de juliol van tenir lloc les preses de possessió com a directors, on van rellevar en el càrrec als salesians Gumersindo Valero i Mario Pardos. Els dos actes, en els quals van participar familiars, amics, les comunitats salesianes i el delegat de l’inspector, Juan Bosco Sancho, entre uns altres, van estar carregats de moments entranyables.

En el seu discurs, Gumersindo Valero, es va dirigir als presents amb unes paraules d’agraïment i va afirmar que s’anava sent millor persona de com va arribar a Borriana, millor creient i millor salesià. I va recalcar la familiaritat d’aquesta casa i de totes les persones que treballen en ella, especialment de la comunitat salesiana. Gumersindo Valero, que portava sis anys a Borriana, s’incorporarà a partir del pròxim curs, a la Casa Salesiana de Villena, Alacant.

Per la seua banda, Fernando Miranda, va assenyalar que hi ha quatre coses que li il·lusionen d’aquest nou càrrec. En primer lloc, és la primera vegada que exercirà de director, i ho farà en la casa salesiana on va fer el trienni pràctic, lloc on va aprendre a ser mestre i coordinador d’un centre juvenil. En segon lloc, viure en la comunitat salesiana que va anar la seua primera destinació després d’eixir d’una casa de formació. Afirma que per a ell aquesta destinació és com “tornar a casa”. En tercer lloc, la confiança en Déu, en les seues capacitats i en la gent amb la qual va a treballar. Assenyala finalment que també sent temors per aquest nou càrrec però sap que en tot açò està la petjada de Déu, el ser creient i ser salesià.

En un acte anàleg celebrat en la casa salesiana de la capital alacantina, Rosendo Soler va afirmar en la seua presa de possessió: “Em pose a la disposició de tota la comunitat educatiu pastoral d’aquesta Obra Salesiana centenària en la ciutat d’Alacant amb la il·lusió de fer créixer la comunitat cristiana com un ambient nou en el qual cadascun trobe el seu lloc i s´hi senta un més d’aquesta comunitat. Hi ha estructura i organització però hi ha coses que només fa l’Esperit i açò és cosa de tots, així que us dic que compte amb tots".

Mario Pardos, per la seua banda, després de 14 anys com a director en diferents cases salesianes conclou els seus tres anys de director d’aquesta presència salesiana agraint a la comunitat la seua disponibilitat i suport, en aquesta línia va afirmar: “El director és un més de la comunitat i aquesta és la que ha de viure unida, i així ha estat des que s’uniren les dues comunitats que existien a Alacant”. El director que ara acaba va expressar la seua gratitud a tots els seglars i membres de la Família Salesiana i es va convençut de què a Alacant, i més en aquesta celebració del centenari, ‘allò que és salesià’ i Maria Auxiliadora són molt estimats pels alacantins".
 

També et pot interessar …