ESTUDI DE LA PARAULA| CICLE C – IV DIUMENGE DE PASQUA

2 mayo 2022

Proposta de Lectio Divina personal (o en grup)

IV DIUMENGE DE PASQUA Cicle C (Jn 10,27-30)

 

 

PREGÀRIA

Creiem que estàs enmig nostre, Pare, i en el nostre interior;

creiem que l’Esperit del teu Fill ens impulsa.

Et demanem que no deixem d’estar oberts a l’Esperit,

i que sapiguem escoltar les seves insinuacions.

Que vingui sobre nosaltres el teu Esperit

perquè ens ajudi a conèixer més el teu Fill

a través de la Paraula que ara escoltarem.

(B) PASSES PER A LA MEDITACIÓ

  1. LLEGEIX…

Què diu el text?

Atén a tots els detalls possibles. Imagina l’escena. Destaca tots els elements que et criden l’atenció o que et són molt significatius. Gaudeix de la lectura atenta. Pren nota de tot el que adverteixis. Per comprendre el text et poden servir els comentaris que t’oferim a continuació.

Text (Jn 10,27-30)

En aquell temps, digué Jesús: «Les meves ovelles reconeixen la meva veu. També jo les reconec i elles em segueixen. Jo els dono la vida eterna: no es perdran mai ni me les prendrà ningú de les mans. Allò que el Pare m’ha donat val més que tot, i ningú no ho podrà arrencar de les mans del Pare. Jo i el Pare som u.»

Comentaris:

Jesús Ressuscitat ens parla amb la imatge del Bon  Pastor. I expressa la relació que hi ha entre ell i nosaltres, com també els llaços que l’uneixen amb el Pare. Una i altra relació no son independents; Així com Jesús i el Pare son u, el projecte del Pare es que la humanitat participi també d’aquesta unitat familiar. Es la gran esperança que ens fereix a través de Jesús, i és el gran do del qual ja comencem a participar.

Acceptar aquest do es començar és viure amb la convicció que la nostra existència personal i comunitària són a les mans del Pare i de Jesús ressuscitat (evangeli). I que és ell mateix qui camina amb nosaltres per conduir-nos a les fonts de l’aigua de la vida en plenitud. (segona lectura).

No tothom l’accepta o el veu clar, aquest projecte de vida. Però això no ens ha d’impedir de sentir-nos-en contents, de donar-ne cada dia un testimoni de vida coherent, ni de tractar amb respecte aquells que orienten la seva vida de manera diferent.  (primera lectura).

  1. MEDITA…

Què em diu Déu a través del text?  Atén al teu interior. A les mocions (moviments) i emocions que sents. Algun aspecte et sembla dirigit per Déu a la teva persona, a la teva situació, a alguna de les teves dimensions?

Suggeriments:

“Jesús diu de les seves ovelles, de nosaltres. Les característiques de les meves ovelles són dues: escoltar la seva veu i seguir-li.”

“Només el Ressuscitat és el veritable Pastor, que ens dona la vida en abundància.”

  • “T’escolto Senyor”
  • “Et segueixo”
  1. COMTEMPLA I PREGA…

Què li dius a Déu gràcies a aquest text? Què et mou a dir-li? Peticions, lloança, acció de gràcies, perdó, ajuda, entusiasme, compromís? Parla amb Déu…

Suggeriments:

Em sento segur, Senyor, de perdre’m,

si tu i el pare esteu, a l’uníson, vetllant per mi.

Què faré per agrair-vos-ho?

  1. ACTUA…

A què et compromet el text? Què ha mogut la pregària en el teu interior? Quin ensenyament hi trobes? Com fer efectiu aquest ensenyament?

  1. COMPARTEIX…

Si la Lectio es fa en grup, podeu compartir amb senzillesa allò que cadascú ha descobert, per tal d’enriquir el grup.

  1. DÓNA GRÀCIES…

Pots acabar aquest moment amb una pregària: expressa a Déu quelcom viscut, dóna-li gràcies per allò que t’ha manifestat, i demana a l’Esperit que et faci passar de la Paraula a la vida.

Gràcies, Pare, pel que m’has revelat amb aquesta Paraula,

Ajuda’m a progressar en el coneixement del teu Fill Jesús

i fes-me dòcil a l’acció de l’Esperit en la meva vida.

 

Font Pregaria: Evangeli al dia 2022 Ed. CCS