Espanya corre per Don Bosco

19 enero 2016

Don Bosco considerava l’esport com una eina fonamental de la seva pedagogia, ja que de la seva pràctica els infants i els joves assumien valors com la companyonia, la capacitat de sacrifici o l’esperit de superació, entre d’altres. Per això, en els ambients salesians es fomenta l’esport a través de diferents clubs o associacions.

Entorn a la festivitat de Sant Joan Bosco, se celebren en diferents punts d’Espanya diverses carreres i altres competicions esportives populars que prenen el nom del sant fundador dels Salesians. Algunes tenen una llarga tradició i d’altres s’han començat a organitzar en els últims anys.

A Madrid es disputarà a les rodalies del Col·legi Salesians Carabanchel el 47 Cross Municipal Don Bosco el diumenge 24 de gener. Com en els darrers anys, la prova té una finalitat solidària gràcies a la col·laboració de l’ONGD salesiana Jóvenes i Desarrollo. Els fons recaptats aquest any es destinaran a la campanya posada en marxa per ajudar les persones atrapades per la guerra a Síria. S’espera la participació de milers de persones de totes les edats en les diferents categories de la competició.
 
També amb fins solidaris s’estrenarà el 24 de gener a Barcelona TheBoscoRun, una cursa amb la qual es pretén recaptar fons per a un projecte de reforç escolar impulsat pel Col·legi Salesians Sarrià i els Serveis Socials de l’Ajuntament de Barcelona. Aquest mateix dia, es disputaran la II Cursa Solidària Don Bosco de Jerez i el XXIV Fons Popular Don Bosco a Mèrida, que recollirà donatius perquè l’ONG Missatgers de la Pau d’Extremadura pugui ajudar a famílies en risc.

A Castella i Lleó, destaquen dues carreres amb gran arrelament. A Salamanca es celebrarà el 31 de gener la XXIII Cursa Popular Don Bosco, organitzada pel Col·legi Salesians Pizarrales i en la qual s’espera la participació d’entre 1.500 i 2.000 persones. Per la seva banda, Valladolid acollirà el 14 de febrer la XIX edició de la Cursa Popular Don Bosco, que recorrerà els carrers del val·lisoletà barri de Pajarillos. Més al nord, a Urnieta, es disputarà el 24 de gener el II Cross Don Bosco després de l’èxit de la primera edició.

Entre la resta d’activitats esportives organitzades amb motiu de la festa de Don Bosco, cal destacar la I Marxa en Bici per la Festa de Don Bosco, que recorrerà un circuit assequible pels carrers de Sevilla el 23 de gener.

Festivitat de Sant Joan Bosco

El dia de Don Bosco no només se celebra amb competicions esportives. Al llarg del mes de gener, s’organitzen celebracions religioses, formatives, jocs i altres activitats culturals amb què commemorar la festa del sant dels joves.
 

També et pot interessar …