«És hora del Capítol General 28»

15 octubre 2021

El document “Reflexions post-capitulars”, que el Rector Mayor D. Ángel Fernández Artime va lliurar a la Congregació, s’ha desplegat mitjançant diferents entregues en vídeo en les que s’expliquen les Línies Programàtiques dins de la sèrie “És hora del Capítol General 28”, on s’il·lustra breument el que significa tot això. 

En la quarta entrega de les vuit línies es desplega el tema: “La formació per a ésser Pastors Salesians Avui”. Des de la capella de Sant Francesc de Sales, en el cor de Valdocco, on Don Bosco pregà amb els seus primers noia, el Rector Major envoltat de joves salesians en formació de tot el món, parla del “gran do, però també del gran repte “que és la formació salesiana”.

“La formació és abans que res un procés llarg, que dura tota la vida …” en el que “el veritable protagonista és l’Esperit Sant” i que es desenvolupa a través “d’un procés de gran personalització”, “un veritable treball artesanal”. Aquestes són algunes de las idees que ofereix el Rector Major en el vídeo, junt amb un cert èmfasi en les característiques de la Congregació avui: una Congregació jove, on un de cada quatre salesians es troba en les etapes inicials de formació, que cada vegada és més global, on cada vegada hi ha més comunitats internacionals.

«Sobre aquesta línia programàtica quarta, el Rector Major ens invita especialment a reflexionar en cada inspectoria, i concretament, en les delegacions de formació. Així, tant el Regional, D. Juan Carlos Pérez, com el responsable del sector de la Formació, D. Ivo Cohello, ens animen a veure-ho amb detall i a acollir el seu missatge per deixar que arreli en la vida de cada salesià i en cada una de les inspectories», comparteix Fernando Miranda, Delegat Inspectorial de Formació.

Els vídeos disponibles són els següents:

Créixer en identitat salesiana, salesians per a sempre.

Fer realitat amb urgència el «Da mihi animas, caetera tolle.»

Invitació a viure el sagrament salesià de la presència

La formació per a ésser salesians pastors avui.

També et pot interessar …

Preparant la festa de la Família Salesiana (FASA) 2023 a Barcelona

Preparant la festa de la Família Salesiana (FASA) 2023 a Barcelona

El 12 de desembre, es va celebrar la 28a reunió del consell de la família salesiana de la Mare de Déu de la Mercè i Mare de Déu del Pilar, amb seu a Barcelona, amb l’assistència de tots els seus components. El tema central va ser definir el contingut de la V Festa FASA 2023.

Noticia

[deg_elastic_gallery gallery_ids="67731,67728,67721,67576,67626,67636,67637,67638,67647" _builder_version="4.14.5"...