EPI | CICLE C – MISSA DEL POLLET

20 diciembre 2021

Evangeli Lc 2, 1-14

NARRADOR: En aquells dies, va sortir un mandat de l’emperador August, ordenant fer un cens de totes les persones que vivien en el món. Aquest va ser el primer cens que es va fer sent Quirinio governador de Síria. I tots anaven a inscriure’s, cadascun a la ciutat que vivia.

També José, que era de la casa i família de David, va anar des de la ciutat de Natzaret en Galilea a la ciutat de David, que es diu Belén, per a inscriure’s amb la seva esposa María, que estava embarassada. I mentre eren allí es va posar de part i va donar a llum al seu primer fill, el va embolicar en bolquers i el va ficar al llit en un pessebre, perquè no hi havia cap lloc on dormir.

En aquell poble havien uns pastors que passaven la nit a l’aire lliure, vigilant per torns el seu ramat. I un àngel del Senyor se’ls va presentar: la glòria del Senyor els va embolicar de claredat i es van omplir de gran temor.

L’àngel els va dir:

ÁNGEL: No tingueu por, us porto la bona notícia, la gran alegria per a tot el poble: avui, a la ciutat de David, us ha nascut un Salvador: el Messies, el Senyor. I aquí teniu el senyal: trobareu un nen embolicat en bolquers i ficat al llit en un pessebre.

NARRADOR: De sobte, entorn de l’àngel, va aparèixer una legió de l’exèrcit celestial, que lloava a Déu, dient: Gloria a Déu en el cel i en la terra pau als homes que Déu estima.

Us porto una notícia estupenda: avui, a Betlem, us ha nascut un nen, anomenat Jesús. És Déu amb nosaltres. I el senyal per la qual li coneixereu és que està embolicat en bolquers i ficat al llit en un pessebre. No us estranyi sentir cançons amb aquesta lletra: «Pau en la terra a les persones que Déu estima i alegria gran per a Déu en el cel».

Avui, la màgia del Nadal i de l’Infant

uneix el cel i la terra,

Déu i les persones.

 

Però només els senzills,

els qui tenen un cor de pobre,

un cor que es meravella davant la vida!

i saben escoltar el cant dels àngels,

poden descobrir Déu

en la fragilitat d’un infant,

en la mirada serena d’una mare,

en la música i en els estels…

 

Senyor,

en aquest dia de Nadal,

us demanem que ens doneu

un cor senzill i transparent

perquè us sapiguem veure i estimar

en l’Infant que arriba al món,

en la mare que acarona el seu fill,

en el pare que estima la família,

en el vell que confia en Vós.

 

Que en la nostra vida tot sigui

un cant de glòria a Déu que ens estima

i un cant de pau per a les persones,

que Déu estima i ens confia,

perquè, en el món, cada dia sigui NADAL!

 

Enllaç: https://www.youtube.com/watch?v=CSKQ0VU1Zqk

Juguem

Pinta el dibuix