EPI | CICLE A – SANTA MARIA MARE DE DÉU

26 diciembre 2022

Evangeli Lc 2, 16-21

En aquell temps, els pastors anaren a Bet-Lèhem i trobaren Maria i Josep, amb el nen a la menjadora. Havent-ho vist amb els propis ulls, van contar el que els havien dit d’aquell infant, i tothom qui ho sentia es meravellava del que deien els pastors. Maria conservava aquests records en el seu cor i els meditava.

Després els pastors se’n tornaren, glorificant Déu i lloant-lo pel que havien vist i sentit; tot van trobar-ho com els ho havien anunciat.

Passats vuit dies, quan hagueren de circumcidar-lo; li posaren el nom de Jesús; era el nom que havia indicat l’àngel abans que el concebés la seva mare.

Per mitjà de Jesús, Déu ens ha parlat d’una manera especial, i per això diem que Jesús és la millor Paraula de Déu. Aquesta paraula es va fer humanitat en el nen nascut de María de Natzaret. Uns el van acollir i uns altres el van rebutjar. I als que el van rebre els ha descobert que són fills estimats de Déu i que tenen un Pare magnífic. Els qui van rebutjar Jesús, no ho podran saber, però amb tot, també ells són fills estimats de Déu. La veritat és que Déu va venir a viure amb nosaltres, a través de Jesús. Això vol dir que va plantar la seva tenda entre nosaltres. Es va fer molt pròxim. Cada any per Nadal ho recordem de manera especial i amb alegria fem una festa gran.

Estimada Mare,
acompanya’m tots els dies.
Ajuda’m a portar-me bé
i ser un bon fill, servicial i atent
per al que necessitin els meus pares.
Vull ser un bon amic,
que no discuteixi ni em baralli tan fàcil
per coses que no són importants.
Ajuda’m en les coses de l’escola i  a tenir sempre
un somriure per a tots els que m’envolten.
Ajuda’m a viure fent el bé,
com li vas ensenyar al teu fill Jesús.
Ajuda’m a ser com Ell i voler-li amb l’ànima i la vida.

Juguem

Pinta el dibuix