EPI | CICLO A – XIV DIUMENGE DE DURANT L’ANY

3 julio 2023

Evangelio Mt 11, 25-30

NARRADOR: En aquell temps, Jesús digué:

JESÚS: «Us enalteixo, Pare, Senyor del cel i de la terra, perquè heu revelat als senzills tot això que heu amagat als savis i als entesos. Sí, Pare, així us ha plagut a vós. El Pare ho ha posat tot a les meves mans. Fora del Pare, ningú no coneix veritablement el Fill; igualment, no coneix veritablement el Pare, fora del Fill i d’aquells a qui el Fill el vol revelar. Veniu a mi tots els qui esteu cansats i afeixugats; jo us faré reposar. Accepteu el meu jou, feu-vos deixebles meus, que jo soc benèvol i humil de cor, i trobareu el repòs que tant desitjàveu, perquè el meu jou és suau, i la meva càrrega lleugera.»

DEIXEBLE 1: Mestre ens vols dir que solament la gent senzilla pot arribar a conèixer Déu?

DEIXEBLE 2: Com t’escoltin els fariseus i els mestres de la llei, ja veuràs?

JESÚS: Si, al Pare, així li ha semblat millor..

DEIXEBLE 1: Mestre, a nosaltres ens el revelaràs?

JESÚS: I tant.

DEIXEBLE 2: Nosaltres que estem amb tu, a vegades, ens costen les coses, però ja veig que el que vols és que et seguim i així trobarem el sentit de la nostra vida.

DEIXEBLE 1: I fent el que ens dius, serem feliços?

JESÚS: Ja ho comprovareu… Veig que aneu entenent, a poc a poc, el que estic vivint amb vosaltres i el que us vull ensenyar.

Un dia Jesús explicava als apòstols que havien de donar gràcies a Déu per haver cregut en Jesús. Però creure en Jesús a vegades porta dificultats, per això els animava també a estar alegres i superar-les, perquè Ell estava al seu costat i els servia d’exemple.

M’acosto a tu, Senyor, perquè necessito calma,

confio en la teva paraula de mestre i amic.

Enmig de l’enrenou de cada dia,

ensenya’m a viure amb serenitat.

Amb tu al meu costat, Senyor i germà,

que mai em senti sobrecarregat…

perquè el teu jou és lleuger i suportable,

gràcies et dono per haver-me envaït

i revelat el teu rostre i el teu evangeli.

Juguem

Pinta el dibuix