EPI | CICLEC – XXI DIUMENGE DE DURANT L’ANY

15 agosto 2022

Evangeli Lc 13, 22-30

Narrador: En aquell temps, Jesús, de camí cap a Jerusalem, passava per viles i pobles i ensenyava.

Un li va preguntar:

Nen 1: Senyor, són pocs els qui se salven?

Jesús: «Esforceu-vos a entrar per la porta estreta. Us asseguro que molts voldran entrar i no podran. Quan el cap de casa s’haurà aixecat a tancar la porta, us quedareu fora i trucareu a la porta, dient: «Senyor, obre’ns»; i Ell us respondrà: «No sé d’on sou.»

Nen 2: Mestre, què significa això de aixecar-se, tancar la porta, quedar-se fora? no acabem d’entendre.

Jesús: Vaig a dir-vos encara més coses. Aquestes persones començaran a dir: «Hem menjat i begut amb tu, i tu has ensenyat a les nostres places.»

Nen 1: Seguim sense saber el que ens vols dir, mestre. Què és això de menjar, beure, ensenyar a les nostres places?

Narrador: El Senyor els respondrà:

Jesús: «No sé d’on sou. Allunyeu-vos de mi, malvats.»

Llavors hi haurà els plors i el cruixit de dents, quan veureu Abraham, Isaac i Jacob i tots els profetes en el Regne de Déu, i vosaltres us hauran tret fora. I vindrà gent d’orient i occident, del nord i del sud, i s’asseuran a taula en el Regne de Déu.

Nen 2: Mestre, ja vaig entenent una mica el que vols dir-nos.

Nen 1: És clar. Ens està parlant dels que estant amb ell, escoltant-lo a les places, no li fan cas, fins i tot li rebutgen per interès. ¿No és així, mestre?

Jesús: Mireu, hi ha darrers que seran primers, i primers que seran darrers. »

 

 

Molts nens i nenes estan amb tu a la classe, molts anys, i no obstant això gairebé no et coneixen, ni saben de tu les coses més importants. Això és perquè la relació que has tingut amb ells / es és molt ampla. Diem relació estreta no a la relació superficial sinó a la intensa, cordial, íntima. Una cosa semblant passa amb Jesús: molts han sentit parlar d’ell però no saben gairebé res del seu cor, ni de la seva vida, ni de les seves intencions i desitjos. Aquesta relació amb Jesús és light. Per estar de veritat amb ell cal entrar per una porta estreta i mantenir una relació d’amistat contínua, de fons, sencera. Això és conèixer i estimar tot un amic o amiga.

Crec en tu, Jesús,

amic, company,

que camines al meu costat

al llarg de tota la meva vida.

Crec en tu, Jesús,

i en el teu missatge,

en les teves paraules de vida

i vull aprendre a complir-les

i seguir-te sempre.

Juguem

Pinta el dibuix