EPI | CICLE C – XXXIII DIUMENGE DE DURENT L’ANY

7 noviembre 2022

Evangeli LC 21, 5-19

Narrador: Ahir vaig anar al temple de Jerusalem. Herodes que el va ordenar reconstruir devia de ser un tirà, segons expliquen. Però cal reconèixer que va fer una bona feina amb aquest temple. És impressionant, meravellós, no n’hi ha un altre d’igual!

Jesús: És veritat, amics, és una gran feina; però aquest temple que tant admireu, serà destruït fins que no quedi pedra sobre pedra.

Narrador: Els deixebles van reaccionar amb sobresalt i alarma, i li van fer a Jesús una pluja de preguntes:

Deixeble: Què dius, Mestre? Com succeirà això? Quin serà el senyal que això va a succeir?

Jesús: Aneu amb compte, no us deixeu enganyar. Molts vindran en el meu nom dient: Jo sóc; però no els seguiu.

Hi haurà notícies de guerres i revolucions, però no tingueu por. S’alçarà poble contra poble, regne contra regne. Hi haurà grans terratrèmols, fam i epidèmies; succeiran coses espantoses i es veuran canvis en el cel.

Narrador: El rostre de Jesús s’havia transformat i la seva veu sonava fort entre els seus deixebles.

Jesús: Als que em seguiu, us perseguiran, us portaran a la presó, davant els reis i els governadors per causa del meu nom. Així està escrit. Sempre us he dit que seguir-me a mi no és fàcil, però jo estaré sempre amb vosaltres.

Deixeble: Mira, Jesús, que els teus deixebles som pocs, no podem defensar-nos i tenim por.

Jesús: Jo us donaré una certesa que ningú no podrà contradir. Cada vegada sereu més i no tindreu por, perquè jo seré amb vosaltres. Estigueu tranquils i sense por, perquè ni un cabell del vostre cap caurà. Vull dir que, amb el vostre testimoni i fortalesa, aconseguireu la Vida.

Jesús recomana als seus amics que no es deixin portar per les persones que anuncien catàstrofes, desgràcies i tragèdies. Quan sentiu que el moment final està a prop, no tingueu por ni us angoixeu. Encara que passeu per moments difícils encara que us insultin, persegueixin i us maleeixin no perdeu la calma ni la confiança. Si us manteniu units a mi no heu de tenir por.

Senyor, tu que ets el Temple en qui ens movem,

existim i som;

ajuda’ns a créixer en la fe perquè, estimant-te només a tu,

tinguem la nostra esperança ferma en els béns del cel,

fent present el teu Regne a la terra.

Juguem

Pinta el dibuix