EPI | CICLE C – XXXII DIUMENGE DE DURANT L’ANY

31 octubre 2022

Evangeli LC 20,27-38

Narrador: Sabeu què és una endevinalla, oi?, una endevinalla de paraules, una pregunta que et fa pensar. En ocasions són divertides. Les endevinalles han existit des del temps de Jesús. Potser des d’abans. Avui anem a escoltar-ne una.

Un dia se li va acostar a Jesús un grup de saduceus, líders religiosos que no creien en la resurrecció. Ells intentaven que Jesús digués que no existia la resurrecció. Li van demanar que contestés la següent endevinalla dient:

Saduceus: «Mestre, Moisès ens va ensenyar en els seus escrits que si un home mor i deixa la vídua sense fills, el germà d’aquest home ha de casar-se amb la vídua perquè el seu germà tingui descendència.

Doncs bé, hi havia set germans. El primer es va casar i va morir sense deixar fills. Llavors el segon i el tercer es van casar amb ella, i així successivament van morir els set sense deixar fills. Finalment, va morir també la dona. Ara bé, en la resurrecció, de qui serà esposa aquesta dona, ja que els set s’hi havien casat ? El grup de Saduceus es fregava les mans de satisfacció.

A veure, Jesús en aquest cas què passa, respon, respon …

Narrador: Escolteu la contestació de Jesús:

Jesús: «El matrimoni és per a les persones aquí a la terra. Però quan arribi el moment, aquells que ressuscitin no estaran casats ni es casaran, ni tampoc podran morir, ja que seran com els àngels. Viuran per sempre perquè són fills de Déu. «

Narrador: Jesús va afegir:

Jesús: «Moisès mateix ens dona a entendre que els morts ressusciten, ja que anomena el Senyor com “el Déu d’Abraham, d’Isaac i de Jacob». Ell no és Déu de morts, sinó de vius.

Narrador: Quan Jesús sàviament va contestar la seva endevinalla, ningú no es va atrevir a fer-li més preguntes.

Tu i jo sabem que Jesús ens va prometre que si l’estimem i confiem en Ell viurem per sempre amb Ell. No creus que és trist que hi hagi persones que no creuen en la resurrecció i que hi ha vida eterna al cel?

Estimat Pare, estem feliços avui perquè ens has promès una vida eterna al cel.

Davant d’un grup de saduceus que neguen la resurrecció dels morts, Jesús va defensar la resurrecció i la vida després de la mort. I ho va fer convençut que el seu Pare Déu no és Déu de morts, sinó de vius. I vives, al costat de Déu, estan totes les persones que van estimar i amb el seu amor van donar vida als altres. A Jesús sempre li interessa la vida. La d’ara i la de després.

Senyor, en aquell temps els saduceus es van acostar a Tu

per preguntar-te sobre la resurrecció.

Avui també m’acosto jo a tu

per demanar-te que renovis la meva fe,

la meva esperança i el meu amor a la vida eterna

que em promets.

Juguem

Pinta el dibuix