EPI | CICLE C – XXXI DIUMENGE DE DURANT L’ANY

24 octubre 2022

Evangeli LC 19,1-10

NARRADOR: Jesús va anar a visitar la ciutat de Jericó. Les persones es posaven als costats dels carrers esperant veure’l. Una de les persones entre la multitud era un home molt baixet. Era tan baixet que no arribava a veure per sobre de la multitud. Aquest home es deia Zaqueu, cap de publicans i ric. Ell volia veure Jesús, així que va pujar a un arbre i va esperar que Jesús passés per allà. Jesús en arribar a aquell lloc va mirar cap amunt i li va dir:

JESÚS: «Zaqueu, baixa de pressa que avui m’he de quedar-me a casa teva».

NEN 1: Les persones que estaven al voltant es van sorprendre, saps ?, Zaqueu era una de les persones més odiades en tot Jericó.

NEN 2: Per què era tan odiat?

NEN 1: Perquè Zaqueu era un home petit amb un gran problema. Ell era un lladre i un trampós. Era el principal recaptador d’impostos de la ciutat i s’havia convertit en un home ric, perquè hi havia estafat a la gent recollint més impostos dels que devia.

NEN 2: Llavors es quedava amb part dels diners que recaptava?

NEN 1: I tant. I per això la gent no podia entendre que Jesús fos a la casa d’un home com Zaqueu, perquè el consideraven un pecador.

NARRADOR: Zaqueu sabia que havia enganyat a les persones i quan va arribar amb Jesús a casa seva, li va confessar a Jesús que estava penedit d’haver-se comportat malament i li va dir:

ZAQUEU: «Ara mateix vaig a donar als pobres la meitat del que tinc, i si en alguna cosa he defraudat a algú, li tornaré quatre vegades la quantitat que li vaig treure».

NARRADOR: Com que Zaqueu estava penedit pel que havia fet i que també havia confessat el seu pecat, Jesús li va perdonar i li va dir:

JESÚS: «Avui ha entrat la salvació en aquesta casa, també aquest és fill d’Abraham, perquè el fill de l’home ha vingut a buscar i salvar allò que s’havia perdut»

Zaqueu era un publicà (cobrador d’impostos) que vivia a Jericó. No tenia la simpatia dels seus veïns, perquè robava molt aprofitant-se del seu lloc. Tenia molts diners, però pocs amics. Jesús va passar per aquesta ciutat i Zaqueu sabent-ho, va anar a veure’l. Com era baixet va haver de pujar a una figuera. Jesús, va demanar a Zaqueu que li rebés a casa seva. La conversa entre els dos, va canviar el cor de Zaqueu, que posat en peu va dir: La meitat dels meus béns la dono als pobres, i si d’algú m’he aprofitat li restitueixo quatre vegades més. Jesús es va alegrar molt. Segur que Zaqueu, des de llavors, va tenir menys diners, però molts més amics.

Jesús,

Necessito aquesta trobada amb tu en la pregària.

L’exemple de Zaqueu

em fa veure que qui et deixa entrar en la seva vida,

la fa més bella, bona i gran,

Ajudeu-me a fer el mateix que Zaqueu

i a no tenir por d’obrir-te

de bat a bat les portes del meu cor.

Juguem

Pinta el dibuix