EPI | CICLE C – XXII DIUMENGE DE DURANT L’ANY

22 agosto 2022

Evangeli Lc 14,1.7-14

Narrador: Un dissabte, Jesús entrà a menjar a casa d’un dels principals fariseus. Ells l’estaven observant. Jesús notà que els convidats escollien els primers llocs i els proposà aquesta paràbola:

Jesús: Quan algú et convida a un dinar de casament, no et posis al primer lloc: si hi hagués un altre convidat més honorable que tu, vindria el qui us ha convidat a tots dos i et diria: “Cedeix-li el lloc”, i tu hauries d’ocupar el lloc darrer, tot avergonyit.

Nen 1: Mestre, veig que no t’agrada la gent que vol aparentar.

Jesús: Més aviat quan et conviden vés a ocupar el lloc darrer, i quan entrarà el qui t’ha convidat et dirà: “Amic, puja més amunt.”

Nen 2: Ja veig, mestre, vols que siguem persones humils.

Jesús: Llavors seràs honorat davant tots els qui són a taula, perquè tothom qui s’enalteix serà humiliat, però el qui s’humilia serà enaltit.

Narrador: Després digué al qui l’havia convidat.

Jesús: Quan facis un dinar o un sopar, no hi cridis els teus amics, ni els teus germans, ni altres parents teus, ni veïns rics.

Nen 1: Ja entenc, mestre, vols que fem les coses amb amor, sense egoisme…

Jesús: Més aviat, quan facis una festa, convida-hi pobres, invàlids, coixos i cecs. Feliç de tu, llavors: ells no tenen res per recompensar-t’ho, i Déu t’ho recompensarà quan ressuscitaran els justos.

 

Jesús no vol que els seus amics siguin vanitosos, ni creguts. I per això els va dir un dia: Quan vagis a una festa no et posis en els seients primers, perquè pot arribar algú de més categoria que tu i t’avergonyiràs et diuen: Aixeca’t d’aquí, i deixa el lloc a aquest! Al contrari. Quan et convidin a alguna festa posa’t en els últims llocs. Així podràs escoltar a qui t’ha convidat: Amic, puja més amunt! Tot el que vol destacar serà rebaixat, però el que sigui senzill serà realçat.

Gràcies Senyor, perquè ens ajudes a no ser avariciosos,

gràcies per tots els consells que ens dones,

per a ser perquè compartim més amb els nostres amics,

per tots el que ens regales per a ser feliços,

i per ser part de les nostres famílies.

Juguem

Pinta el dibuix