EPI | CICLE B – IV DIUMENGE DE QUARESMA

5 marzo 2024

Jn 3, 14-21

NARRADOR: En aquell temps, digué Jesús a Nicodem:

JESÚS: Com Moisès, en el desert, enlairà la serp, també el Fill de l’home ha de ser enlairat, perquè tots els qui creuen en ell tinguin vida eterna.

NEN 1: Vida eterna? Què ens vol dir amb vida eterna?

NARRADOR: Ens vol dir que viurà per sempre. Però atent que encara no ha acabat.

JESÚS: Déu estima tant el món que ha donat el seu Fill únic perquè no es perdi ningú dels qui creuen en ell, sinó que tinguin vida eterna. Déu envià el seu Fill al món no perquè el condemnés, sinó per salvar el món gràcies a ell. Els qui creuen en ell no seran condemnats. Els qui no creuen, ja han estat condemnats, per no haver cregut en el nom del Fill únic de Déu.

NEN 2: El seu fill és Jesús, veritat?. Llavors, com que jo hi crec, em salvaré.

NARRADOR: I tant, tots els que creiem en Ell i fem el que Ell ens va ensenyar viurem per sempre.
Però escolteu, que això us ho explica ara.

JESÚS: Déu els ha condemnat perquè, quan la llum ha vingut al món, s’han estimat més la foscor que la llum. És que no es comportaven com cal. Tothom qui obra malament té odi a la llum i es vol quedar en la foscor, perquè la llum descobriria com són les seves obres. Però els qui viuen d’acord amb la veritat sí que busquen la plena llum i que tothom vegi què fan, ja que ho fan segons Déu.»

Quan som egoistes, ens barallem i fem que surti pitjor part de nosaltres, ens estem fent mal a nosaltres i als altres. En aquests moments no tenim res a veure amb Jesús perquè ell estava ple de bondat, de generositat i era molt solidari amb tothom, omplia les seves vides d’amor i alegria. I nosaltres quan som llum? Quan som de Jesús.
Senyor, vinc a trobar-me amb tu.

Necessito la teva llum i la teva veritat
per poder fer tots els meus compromisos
des de l’amor.

Vull reconèixer-te en tot i en tots,
com una expressió del meu lliurament,
per amor, a la teva voluntat.

Juguem
Pinta el dibuix