EPI | CICLE B – IV DIUMENGE DE DURANT L’ANY

22 enero 2024

Mc 1,21-28

NARRADOR: Jesús va arribar a Cafar-Naüm. El dissabte Jesús anava acompanyat de Pere i altres deixebles, va entrar en la sinagoga. Voleu saber què va passar?

JUEU: Benvingut, Jesús! Vols llegir tu els llibres sagrats? Ens agrada molt escoltar-te.

NARRADOR: La gent s’estranyava de la seva manera d’ensenyar, perquè no ho feia com els mestres de la llei, sinó amb autoritat. En aquella sinagoga hi havia un home posseït d’un esperit maligne que es posà a cridar:

HOME: Per què et fiques amb nosaltres, Jesús de Natzaret? Has vingut a destruir-nos? Ja sé prou qui ets: ets el Sant de Déu.

PERE: Per què parles així al meu mestre?

NARRADOR: Però Jesús el reprengué i li digué:

JESÚS: No està parlant ell, Pere, és un esperit immund el que parla per la seva boca. Calla i surt d’aquest home!

NARRADOR: L’ esperit va sortir. Tots quedaren intrigats i es preguntaven entre ells: Què vol dir això? Ensenya amb autoritat una doctrina nova, fins i tot mana els esperits malignes, i l’obeeixen.» I aviat la seva anomenada s’estengué per tota la regió de Galilea.

En temps de Jesús quan algú estava malalt o era mala persona es deia d’ell o d’ella: té a dins un “esperit dolent”. Avui l’evangeli presenta Jesús ple de tanta bondat i amor que és capaç de fer canviar qualsevol persona. D’aquest manera, la força de Jesús va expulsar el mal d’aquell home que va canviar per sempre, perquè es va creuar amb Jesús.
Parla’m, Senyor,
perquè les meves paraules siguin veritables i sinceres.
Parla’m
i que tot el negatiu que hi ha dintre meu surti i desaparegui de la meva vida.
Parla’m
perquè mediti i pregoni la teva Paraula.
Parla’m, Senyor,
perquè on estigui, treballi per Tu, parli de Tu, ajudi a algú per Tu.
Juguem
Pinta el dibuix