EPI | CICLE A – XXXIV DIUMENGE DE DURANT L’ANY

20 noviembre 2023

Mt 25,31-46

NARRADOR: En aquell temps Jesús digué als seus deixebles:

JESUS: Quan el Fill de l’home vindrà amb el seu poder, acompanyat de tots els àngels, s’asseurà al seu tron gloriós i es reuniran davant d’ell tots els pobles. Llavors els separarà entre ells com un pastor separa les ovelles i les cabres, i posarà les ovelles a la dreta, i les cabres a l’esquerra.

DEIXEBLE 1: Per què farà això?

JESUS: Després el Rei dirà als de la seva dreta: “Veniu, beneïts del meu Pare: preneu possessió del Regne que ell us tenia preparat des de la creació del món. Vosaltres, quan jo tenia fam, em donàreu menjar; quan tenia set, em donàreu beure; quan era foraster, em vau acollir; quan em veiéreu despullat, em vau vestir; quan estava malalt, em vau visitar; quan era a la presó, vinguéreu a veure’m.”

DEIXEBLE 2: Tot això vàrem fer?

JESUS: Els justos li respondran: “Senyor, quan us vam veure afamat i us vam donar menjar, o que passàveu set, i us vam donar beure? Quan us vam veure foraster i us vam acollir, o despullat, i us vam vestir? Quan us vam veure malalt o a la presó, i vinguérem a veure-us?

DEIXEBLE 2: Jo no recordo haver fet tot això.

JESUS: El Rei els respondrà: “Us ho dic amb tota veritat: Tot allò que fèieu a cadascun d’aquests germans meus, per petit que fos, m’ho fèieu a mi.”

DEIXEBLE 1: ¿Doncs com pot ser? Jo no ho sabia…

JESUS: Després dirà als de la seva esquerra: “Lluny de mi, maleïts: aneu-vos-en al foc etern preparat per als més dolents. Vosaltres, quan jo tenia fam, no em donàreu menjar; quan tenia set, no em donàreu beure; quan era foraster, no em vau acollir; quan em veiéreu despullat, no em vau vestir; quan estava malalt o a la presó, no em vau visitar.”

DEIXEBLE 2: ¿I ells què van dir?

JESUS: Ells li respondran: “Senyor, ¿quan us vam veure afamat o que passàveu set, foraster, despullat, malalt o a la presó, i no vam fer res per vós?”

Ell els contestarà: “Us ho dic amb tota veritat: Tot allò que deixàveu de fer a cadascun d’aquests, per petit que fos, m’ho negàveu a mi.”

I aniran als suplicis eterns, mentre que els justos entraran a la vida eterna

Jesús ens diu amb aquesta paràbola que Déu està en cadascun de nosaltres. El podem trobar en el pobre, en el que està trist, el que esta sol… I si fem que ells estiguin bé, li estem fent el bé a Déu.

Sí, Ell sempre serà sempre amb nosaltres.

Senyor,
ajuda’m a veure’t en els meus amics,
i que pugui fer-los a ells tot el que et faria a Tu.
Perquè quan arribi al cel vagi amb les mans plenes
de tot els actes d’amor que he fet als altres.
Juguem
Pinta el dibuix