EPI | CICLE A – XXXII DIUMENGE DE DURANT L’ANY

7 noviembre 2023

Mt 25,1-13

NARRADOR: En aquell temps, Jesús digué als deixebles aquesta paràbola:

JESUS: Passarà amb el Regne del cel com amb deu noies, que sortiren amb torxes a rebre l’espòs. N’hi havia cinc de prudents, i les altres cinc eren desassenyades. Les desassenyades no s’emportaren oli per a les torxes, però cadascuna de les prudents se’n proveí d’una ampolla.

DEIXEBLE 1: Però el van necessitar, l’oli de les ampolles?

JESUS : Com que el nuvi trigava, els vingué son, i totes s’adormiren. Ja era mitjanit quan se sentí cridar: “L’espòs és aquí. Sortiu a rebre’l!”

DEIXEBLE 2: Però van necessitar l’oli?

JESUS: Aquelles noies es despertaren i començaren totes a preparar les torxes. Les que no tenien oli digueren a les altres: “Doneu-nos oli del vostre, que les nostres torxes no s’encenen.”

DEIXEBLE 1: Però els en van donar, no?

JESUS: Però les prudents els respongueren: “Potser no n’hi hauria prou per a totes; val més que aneu a comprar-ne.” Mentre hi eren, arribà el nuvi, i les que estaven a punt entraren amb ell a la festa. I la porta quedà tancada.

DEIXEBLE 2: Què va passar al final?

JESUS: Finalment arribaren també les altres, i deien des de fora: “Senyor, Senyor, obriu-nos.” Però ell els respongué: “Us dic amb tota veritat que no us conec.

Jesús ens diu: Que hem d’estar sempre preparats, perquè ell pot venir en qualsevol moment. Ens diu que estiguem atents que no ens passi com a aquestes noies que esperaven que arribés el nuvi per a entrar en les noces: Unes eren prudents i portaven oli per als seus llums. Unes altres eren imprudents i no en van portar. Què va passar? doncs que a les imprudents se’ls van apagar els seus llums i no van poder entrar amb el nuvi. Així, que sempre heu d’estar atents per quan arribi Ell.
Senyor,
ajuda’m a tenir un cor alerta i vigilant,
per a fer sempre el bé a les persones que vull.
No deixis que la meva flama encesa per a tu s’apagui.
Juguem
Pinta el dibuix