EPI | CICLE A – II DIUMENGE DE PASQUA

10 abril 2023

Evangeli Jn, 20 1-9

NARRADOR: El vespre d’aquell mateix diumenge, els deixebles eren a casa amb les portes tancades per por dels jueus. Jesús entrà, es posà al mig i els digué:

JESÚS:  Pau a vosaltres!

APÒSTOLS: És Ell! És Jesús! Ha ressuscitat! Era veritat!, es van posar molt alegres en veure’l.

JESÚS: Pau a vosaltres. Com el Pare m’ha enviat a mi, també jo us envio a vosaltres.» Llavors alenà damunt d’ells i els digué: «Rebeu l’Esperit Sant. A tots aquells a qui perdonareu els pecats els quedaran perdonats, però mentre no els perdonareu, quedaran sense perdó.

NARRADOR: Jesús va desaparèixer, no podien veure’l. Llavors van sentir que trucaven a la porta. Qui serà…? És Tomàs!

TOMÀS: Què us passa? Teniu cara d’espantats.

APÒSTOL 1:  Hem vist el Senyor! Sí, se’ns ha aparegut!

APÒSTOL  2: Sí, sí, ha parlat amb nosaltres.

TOMÀS: Si no li veig a les mans la marca dels claus, si no li fico el dit dins la ferida dels claus, i la mà dins el costat, no m’ho creuré pas.

NARRADOR: Així va quedar. No van poder convèncer a Tomàs que Jesús havia ressuscitat. Vuit dies més tard els deixebles eren a casa una altra vegada, i Tomàs també hi era. Estant tancades les portes, Jesús entrà, es posà al mig i els digué:

JESÚS: Pau a vosaltres! Tomàs: Porta el dit aquí i mira’m les mans; porta la mà i posa-me-la dins el costat. No siguis tan incrèdul. Sigues creient.

TOMÀS: Senyor meu i Déu meu!

JESÚS: Perquè m’has vist has cregut? Feliços els qui creuran sense haver vist.

NARRADOR: Jesús va fer en presència dels deixebles molts altres miracles que no trobareu escrits en aquest llibre. Els que heu llegit aquí han estat escrits perquè cregueu que Jesús és el Messies, el Fill de Déu, i, havent cregut, tingueu vida en el seu nom.

Als vuit dies de ressuscitar, Jesús es va aparèixer als apòstols, però Tomàs no estava amb ells. Quan va arribar, li van explicar tots que Jesús se’ls havia aparegut. Però Tomàs els va dir: -Digueu-me tot el que vulgueu, però si no toco les seves ferides de les mans i del costat, no creuré que és ell. Vuit dies després va arribar Jesús i li va dir a Tomàs: -Agafa les meves mans i el meu costat. Tomàs va dir: -Senyor meu i Déu meu! I Jesús li va dir: – Perquè m’has vist has cregut? Feliços els qui creuran sense haver vist. Millor hauria estat que haguessis cregut les meves paraules sense veure’m.

Senyor, sóc aquí, accepta la meva pobresa,

amaga en les teves nafres el meu pecat,

renta’l amb la teva sang.

Aquí estic, Senyor, perdona’m

acull-me, consola’m,

renta’m, estima’m.

Aquí estic, Senyor, augmenta la meva fe..

Juguem

Pinta el dibuix