EPI | CICLE A – CORPUS CHRISTI

5 junio 2023

Evangeli Jn 6,51-58

NARRADOR: En aquell temps Jesús digué als jueus:

JESÚS: «Jo sóc el pa viu, baixat del cel. Qui menja aquest pa, viurà per sempre. Més encara: El pa que jo donaré és la meva carn, perquè doni vida al món.»

NARRADOR: Els jueus es posaren a discutir. Deien:

JUEUS: «Com s’ho pot fer, aquest, per donar-nos la seva carn per menjar?»

NARRADOR: Jesús els respongué:

JESUS: «Us ho dic amb tota veritat: Si no mengeu la carn del Fill de l’home i no beveu la seva sang, no podeu tenir vida en vosaltres. Qui menja la meva carn i beu la meva sang té vida eterna, i jo el ressuscitaré el darrer dia. Ben cert: la meva carn és un veritable menjar, i la meva sang és una veritable beguda. Qui menja la meva carn i beu la meva sang està en mi i jo en ell. A mi m’ha enviat el Pare que viu, i jo visc gràcies al Pare; igualment, els qui em mengen a mi viuran gràcies a mi. Aquest és el pa baixat del cel. No és com el que van menjar els vostres pares. Ells van morir, però els qui mengen aquest pa, viuran per sempre.»

Avui estem de festa gran perquè Jesús s’ha quedat amb nosaltres per sempre. Recordem que la primera Eucaristia es fill el Dijous Sant durant l’Últim Sopar, en convertir Jesús el pa i el vi en el seu Cos i en la seva Sang.

L’Eucaristia és el regal més gran que Déu ens ha fet, mogut pel seu amor i per a quedar-se amb nosaltres.

Estimat Jesús:

sabem que ens estimes infinitament i

per això has volgut quedar-te en l’Eucaristia.

Et demanem que la humanitat obri els ulls a aquest misteri

en el qual et fas aliment de salvació,

“Pa Viu que ha baixat del cel”.

Ajuda’ns a comprendre cada vegada més, aquest amor teu,

que és una realitat que ens omple d’Alegria i d’Esperança.

Gràcies, Jesús, ets incomparable.

Juguem

Pinta el dibuix