Els Salesians guardonats en els Premis Ateneus 2014

18 diciembre 2014

Dilluns 15 de desembre el Born Centre Cultural va acollir  la vint-i-cinquena edició dels Premis Ateneus. Es compleixen 25 anys des que la Federació d’Ateneus de Catalunya impulsés la creació d’uns guardons que, d’una banda, donaven visibilitat al moviment associatiu, i de l’altra, reconeixen la tasca duta a terme per les entitats i associacions de Catalunya. Un quart de segle més tard aquests objectius continuen vigents. 

Els projectes guanyadors amb el primer premi que han conformat la vint-i-cinquena edició dels Premis Ateneus 2014 són: l’Agrupament Escolta Ermessenda de Carcassona, el nou agrupament del Casc Antic, del Centre Sant Pere Apòstol de Barcelona, amb el Premi “Jove, proposa!”; El fil imaginari, del Casal Societat La Principal de Vilafranca del Penedès en Mitjans de Comunicació; Escacs vivents del Centre Moral d’Arenys de Munt en Creativitat Artística; Jove emprèn / Espai Jove de Treball, del Centre de Sant Vicenç de Sarrià en Capacitat d’Innovació; i Cartografies sensibles, Plataforma d’Educació Social: Salesians Sant Jordi – PES La Mina en Foment a la Participació.
 
Per primera vegada, en col·laboració amb el Diari Ara, s’ha fet entrega del Premi de Votació Popular. El guanyador, gràcies als vots aconseguits a través d’una pàgina web habilitada expressament per a l’ocasió, ha estat la Fundació Ateneu de Sant Roc pel projecte XXXII Fira d’artesania i mostra d’entitats i serveis. El premi per aquesta nova categoria inclou, una subscripció durant un any al Diari Ara i una col·lecció de llibres sobre narrativa catalana del s.XX o poetes catalans del s.XX.
 
Per segon any consecutiu en col·laboració amb la Federació Catalana de Voluntariat Social, s’ha fet entrega del Reconeixement a la Integració Social al projecte «La diversitat social al Centre» que lluita per la normalització social de les persones en risc d’exclusió del barri de Sarrià. Aquest projecte el duen a terme conjuntament El Centre Cultural de Sant Vicenç de Sarrià i el Centre Assís.
 
L’objectiu d’aquest reconeixement a la integració és donar valor públicament a les bones pràctiques que porten a terme conjuntament els ateneus i les entitats socials de Catalunya en l’àmbit de la integració social de persones amb diversitat funcional, física o intel·lectual, de persones amb risc d’exclusió, de persones afectades per problemàtiques socials, i també donar valor al treball dels voluntaris que les acompanyen.

 

També et pot interessar …