Els Salesians Cooperadors en el Bicentenari del naixement de Don Bosco

28 agosto 2015

"Els Salesians Cooperadors érem conscients de la importància d’aquest esdeveniment, per això vam voler preparar-ho amb cura i amor. Per a nosaltres el Bicentenari del naixement de Don Bosco va ser una tornada a la font. Per això ens hem preparat amb els exercicis espirituals a Lanzo Torinese, santuari en el qual Don Bosco deixava de banda el tumult de la ciutat i la pressió diària de tantes preocupacions per a redescobrir el contacte viu amb l’Esperit que ho animava i ho portava a moltes iniciatives en favor dels joves.

El 15 i 16 d’agost ens unim als milers de joves i als grups de la Família Salesiana per honrar a Don Bosco. Junts tornem amb emoció davant de la humil casa natal on tot va començar. Tot va començar allí i tot es reinicia a partir d’aquí, amb una nova vitalitat, amb un nou valor, amb peus robusts i cor generós per recórrer nous camins i fer front als nous desafiaments del tercer mil·lenni.

Cal destacar la participació dels grups. Des d’Espanya els membres de l’Associació de Salesians Cooperadors eren més de dos cents, ben organitzats i plens d’entusiasme. Des d’Hong Kong, Macau i Taiwan eren 120. A aquests grups s’han unit altres Salesians Cooperadors d’Itàlia, Europa, Amèrica i Àfrica. També hi va estar present el Consell Mundial dels Salesians Cooperadors: els consellers sortints i els recentment triats al Congrés Regional. Sens dubte una oportunitat única per subratllar la unitat de l’Associació i expressar la gratitud al nostre Pare, que va crear un vast moviment de religiosos i laics de tot el món al servei de l’educació dels joves.

El 17 d’agost experimentem un moment molt significatiu amb el Rector Major, Don Ángel Fernández Artime. Ens trobem d’hora al matí a l’església de Sant Francesc de Sales. A les preguntes dels nens va seguir el missatge del Rector Major, convidant a assumir la nostra responsabilitat en la Família Salesiana, a l’Església i en la societat. Aquest matí inoblidable va ser coronat amb la celebració eucarística en la Basílica de Maria Auxiliadora. Juntament amb un Cooperador espanyol tots els Salesians Cooperadors van renovar la seva Promesa de fidelitat a la vocació, a la missió i al carisma, per ser avui, veritables salesians al món com volia Don Bosco".
 

També et pot interessar …