Els Salesians Cooperadors de la Província Maria Auxiliadora donen la benvinguda al nou centre local de Salesians San José del Valle

12 abril 2021

Els Salesians Cooperadors de la Província Maria Auxiliadora van celebrar durant la jornada de dissabte 10 d’abril la incorporació del nou centre local de Salesians San José del Valle.

Després de nou anys vinculats al Centre de Jerez, la casa va celebrar l’acte i Eucaristia d’Erecció Canònica per simbolitzar el moment d’iniciar un nou camí com a conseqüència de la maduresa assolida i dels fruits que es van aconseguint a la salesiana localitat.

Una història amb fruit abundant

La història dels Salesians Cooperadors a la localitat gaditana es desenvolupa en les últimes dècades. El 1998 coincidint amb la presència de Don Francisco Alegría Mellado (SDB), es va realitzar una proposta per a la formació d’un grup de salesians cooperadors. A aquesta convocatòria acudeixen un bon nombre de persones de la localitat interessades en formar part de l’associació i pertanyents d’una manera o altra a la família salesiana. Aquesta presentació és realitzada pel Centre de Cádiz que un cop presentada es posa en contacte amb persones que per proximitat podrien assumir el grup, en concret del Centre de Jerez la Frontera.

Ja prèviament en els campaments Magone, Pepe Núñez i Carmela de Cádiz van presentar la vocació. El grup és assumit per Ana María Bellido Borrego com a formadora en la seva etapa inicial. Després de dos anys es va incorporar José Ramón Alcalá- Zamora i Pérez, salesià cooperador procedent de Granada i que residia a Jerez, que va acompanyar aquest grup fins a la seva promesa el 5 d’octubre de 2003. Durant aquest procés van ser delegats D, Francisco Alegría Mellado (1997-2000) i posteriorment D, Jesús González.

Els primers Salesians Cooperadors de San José del Valle van realitzar la seva promesa el 5 d’octubre de 2003 a la “Basílica de María Auxiliadora “de Jerez de la Frontera. Aquest procés va ser paral·lel al de l’erecció canònica del Centre de Jerez (2006) que al seu dia es va constituir com Jerez-El Valle, instaurant la seva seu canònica al Col·legi de Montealto de les Salesianes.

Les diverses realitats de les diferents cases pertanyents al Centre van enriquir l’experiència vital de molts dels salesians cooperadors al compartir vivències procedents de diferents entorns i pertanyents a diverses cases, ja fossin sota la tutela dels SDB o de les FMA i sota realitats socials diferents ( una rural i una altra de caràcter urbà).

És l’any 2012, en concret el 19 de març quan es realitza la proposta de constituir-nos en Centre en Formació. Aquesta proposta és ratificada pel Consell Provincial en el curs 2012-2013 i es presenta com l’inici d’un nou cicle per als cooperadors salesians de San José del Valle.

El Consell Local va sol·licitar al juny de 2019 iniciar els tràmits d’erecció mitjançant escrit al Consell Provincial. L’expedient va ser valorat positivament i l’erecció prevista per a juny de 2020, però les circumstàncies de la pandèmia van fer que s’hagi anat retardant fins al dia d’avui.

«El nostre Centre és una realitat viva a nivell pastoral i comunitària i així ho reconeix avui el Consell Provincial. Ens sentim molt satisfets del servei prestat en el mateix per un germà nostre com a coordinador provincial aquests últims sis anys, però els salesians cooperadors no existirien a la nostra ciutat sense la figura de Juan Sánchez, primer salesià cooperador de El Valle, que es va quedar a les portes de la promesa. Avui l’associació vol retre-li l’homenatge i reconeixement que mereix i lliurar-li la insígnia de salesià cooperador de la qual es va fer mereixedor en els seus anys de vida», comparteixen des de la casa.

També et pot interessar …

Preparant la festa de la Família Salesiana (FASA) 2023 a Barcelona

Preparant la festa de la Família Salesiana (FASA) 2023 a Barcelona

El 12 de desembre, es va celebrar la 28a reunió del consell de la família salesiana de la Mare de Déu de la Mercè i Mare de Déu del Pilar, amb seu a Barcelona, amb l’assistència de tots els seus components. El tema central va ser definir el contingut de la V Festa FASA 2023.

Noticia

[deg_elastic_gallery gallery_ids="67731,67728,67721,67576,67626,67636,67637,67638,67647" _builder_version="4.14.5"...