Els salesians cooperadors de la Inspectoria Maria Auxiliadora inicien el curs

10 octubre 2014

Al llarg dels mesos de setembre i octubre, els salesians cooperadors de la Inspectoria Maria Auxiliadora han anat començant el curs. La primera de les assemblees va tenir lloc el 28 de setembre a la Casa Salesiana de Sant Boi. En ella els salesians cooperadors van fer un repàs dels objectius del trienni i van programar el curs 2014-2015.

La segona va tenir lloc del 4 al 5 d’octubre, en Salesians El Campello, Alacant. Aquesta trobada va començar amb la primera reunió del Consell Provincial, en la qual també va participar el delegat de l’inspector Juan Bosco Sancho. Es van tractar temes de la vida associativa i del funcionament dels consells locals com ara la necessitat d’impulsar la formació de Comissions d’Inclusió Social en cada obra per a afavorir el treball conjunt i la familiaritat.

El diumenge 5 octubre, hi van arribar salesians cooperadors de bona part de la Província de València, així com delegats dels Salesians i delegades de les Filles de Maria Auxiliadora. Després de la pregària van analitzar el tema central de la jornada, la Pastoral Familiar Salesiana. Els vocals nacionals de Pastoral Familiar i Llars Don Bosco van ajudar a reflexionar sobre les necessitats de les famílies i el treball pastoral, prenent consciència que, sense una pastoral familiar, la Pastoral Juvenil està "coixa".

En el treball per grups el diàleg va concloure convençuts de què el carisma i la espiritualitat salesiana tenen molt per oferir en aquesta necessitat de transmetre i aprofundir en la família la cultura vocacional que tant preocupa al Rector Major i al Papa Francisco. Afavorir la trobada de les famílies que s’acosten a les nostres cases és responsabilitat de tots, pel bé de la societat i dels joves. Llars Don Bosco és una proposta d’acolliment i servei des del compromís com Salesians Cooperadors. La trobada va finalitzar amb l’Assemblea amb els Consells Locals, on el Consell Provincial va presentar la revisió de curs passat i el projecte del curs 2014-2015.

Per la seua banda els Salesians Cooperadors d’Andalusia i Extremadura van estar representats mitjançant el seu Consell Local en la trobada de Família Salesiana celebrada el diumenge 5 d’octubre a la Casa Salesiana de la Trinitat, Sevilla. El treball del Consell va partir de la difusió de les dates importants per al present curs, per a realitzar posteriorment una anàlisi de la situació de cadascun dels centres. Cadascun d’ells ha anat celebrant en les últimes setmanes les primeres trobades locals. A més es van comunicar els objectius provincials i les línies d’acció per a enguany i es van distribuir tasques respecte a alguns dels moments planificats, tant a nivell local com a provincial. També es va informar sobre les diferents iniciatives dels consells en els programes d’esdeveniments per a la celebració del Bicentenari.

També et pot interessar …