Els Salesians a Espanya, preparats per a l'acolliment dels refugiats

24 septiembre 2015

El provincial de la Inspectoria María Auxiliadora, Cristóbal López, ha recordat a les comunitats salesianes que aquesta és una situació que a tots preocupa i commou, “i la veritat és que no podem quedar-nos de braços creuats ni amb el cor tancat davant una situació com la qual estem veient”.

En el comunicat, emès a les comunitats salesianes el 5 de setembre, el provincial es refereix a accions concretes com la sensibilització i reflexió sobre aquesta situació, la promoció d’iniciatives d’oració i solidaritat referent a tot el problema d’Orient Mitjà, la col·laboració amb la Campanya que les ONG’s de la Inspectoria han llançat aquest curs en favor dels drets de la infància en diversos llocs, també a Síria. I per descomptat, l’acolliment a xiquets, joves o famílies de refugiats, en col·laboració amb les autoritats i altres entitats.

Cristóbal López finalitza la seua missiva animant als salesians amb aquestes paraules “seguim amb l’oració en els llavis i en el cor en favor dels nostres germans que cerquen refugi; i tinguem el cor i la casa disposats per a acollir, acompanyar, sanar i educar”.

D’igual manera, el provincial de la Inspectoria Santiago el Major, Juan Carlos Pérez Godoy, ha recordat en un comunicat la disponibilitat de les cases de la província per a acollir als refugiats i oferir-los l’atenció pròpia dels diferents ambients salesians. I destaca la "sensibilitat" mostrada des de les cases salesianes davant aquesta situació d’emergència. Perquè la resposta siga efectiva, suggereix a les comunitats coordinar-se "amb els organismes de l’Església que estan sent interlocutors amb el Govern" en aquesta crisi.

També et pot interessar …