Els provincials de Salesians Espanya rebuts pel Nunci

26 septiembre 2014

En el matí del 25 de setembre, Monsenyor Renzo Fratini, Nunci Apostòlic a Espanya i Andorra i Observador Permanent en l’Organització Mundial del Turisme, rebia a Cristóbal López i Juan Carlos Pérez Godoy, provincials dels Salesians a Espanya.

L’Arquebisbe italià, designat Nunci pel Papa Benedicte XVI des del 20 d’agost de 2009 per a succeir a Manuel Monteiro de Castro, va animar als salesians “a no deixar de treballar en el camp educatiu”. Unes paraules que van reforçar el canvi viscut amb una reorganització que té com a objectiu fonamental l’impuls del carisma salesià.

Els dos provincials van aprofitar la trobada per a presentar la realitat de la Congregació a Espanya amb l’oportunitat de detallar la configuració de la Inspectoria Santiago el Mayor, amb seu a Madrid i formada per les presències salesianes de Galícia, Astúries, Cantàbria, País Basc, Navarra, La Rioja, Castella i Lleó, Castella-la Manxa (Ciudad Real i Guadalajara) i Comunitat de Madrid, i la Inspectoria Maria Auxiliadora, amb seu a Sevilla i formada per les presències salesianes d’Andorra, Catalunya, Aragó, Comunitat Valenciana, Balears, Andalusia, Extremadura, Murcia i Canàries.

D’altra banda els provincials van poder aprofundir en els camps d’acció pastoral de les Inspectories i compartir algunes iniciatives de cara a la celebració del Bicentenari del naixement de Don Bosco.

En l’actualitat, Espanya compta amb 1140 salesians, 97 centres escolars, d’ells 57 amb Formació Professional, 92 parròquies, 127 centres juvenils i 89 Plataformes Socials, en una realitat que atén a uns 400.000 destinataris. 
 

També et pot interessar …