Els antics alumnes de Burriana viuen una jornada de retrobaments

29 septiembre 2015


Els salesians de Borriana han acollit aquest dissabte una nombrosa trobada d’antics alumnes, professors i salesians; organitzat amb motiu del 75 aniversari del col·legi, i que s’ha convertit en una jornada festiva de convivència, retrobaments i tornada de molts a la infància i joventut en el lloc en el qual van créixer junts.

Entre els assistents, alumnes de totes les edats, des d’un petit grup d’els qui van començar les classes en 1941 fins als de les últimes promocions; així com professors jubilats i en actiu, i salesians vinguts des de diferents punts d’Espanya i que van passar en algun moment pel col·legi com a educadors.

La trobada ha començat amb la recepció a les portes del col·legi, on se’ls ha lliurat un detall amb el logo del 75 aniversari, i el posterior esmorzar popular en el pati, que s’ha convertit en punt de retrobament i lloc per a compartir records i vivències en un clima familiar i de fraternitat.

El director del col·legi i de l’obra salesiana de Borriana, Fernando Miranda, s’ha dirigit a tots els presents per a donar-los la benvinguda i ha agraït a tots la seua participació i el fet que formen part de la família salesiana i de la història del col·legi, a més de convidar-los a seguir fent realitat el somni de Sant Joan Bosco.

El president de l’associació d’antics alumnes, Francisco Ventura, ha assegurat sentir-se com a casa i ha saludat a totes les promocions presents, a més de recordar la creació i el naixement de la Falla Don Bosco per part d’un grup d’antics alumnes.

Finalment, Encarna Ramos, antiga professora i cap d’estudis del col·legi, s’ha referit al costum *salesiana de donar els bon dia al matí amb una reflexió per a la vida, “i què millor forma que poder fer-ho en un dia tan especial i ple d’emoció per trobar-vos a tots ací”. Ramos ha agraït a tots quants han fet possible aquest acte i ha assenyalat la força dels vincles creats, “amb una relació d’amistat que durarà tota la vida”.

A continuació, els salesians han obert les aules i els diferents espais del col·legi a tots els antics alumnes, que han tingut l’oportunitat de visitar-los i de conèixer els canvis i les diferents millores i ampliacions realitzades; abans de passar al teatre, on han assistit a una projecció amb imatges d’aquests 75 anys del col·legi.

Posteriorment, en la Parròquia de María Auxiliadora, s’ha celebrat una Eucaristia commemorativa, concelebrada per 18 sacerdots, al final de la qual tots els assistents s’han reunit en el presbiteri per a una fotografia de grup que afig una imatge més a la història del col·legi i de l’obra salesiana de Borriana.

Finalitzada la Missa, la celebració ha continuat amb un menjar de germanor en la Llar Fallera de Borriana i una llarga sobretaula, que ha posat el fermall final a aquesta històrica trobada d’antics alumnes amb motiu del 75 aniversari del col·legi.

També et pot interessar …