Els alumnes de les Escoles Salesianes de la Inspectoria comencen el curs

8 septiembre 2015

Actualment les Escoles Salesianes de la Inspectoria María Auxiliadora imparteixen estudis a més de 55.000 alumnes en les seues diferents etapes. Els alumnes d’Eduació Infantil i Primària, estan començant el curs 2015-2016 durant les primeres setmanes de setembre, mentre que els de Secundària, Batxillerat i Cicles Formatius ho faran de forma escalonada a partir de l’11 de setembre, segons Comunitats Autònomes.

Les Escoles Salesianes continuen apostant per l’atenció a la diversitat, mitjançant accions tutorials i programes de suport educatiu. El plurilingüisme segueix sent una aposta forta de les Escoles *Salesianas, enguany s’afavoriran els intercanvis, les activitats extraescolars per a preparar els exàmens oficials de Cambridge, i la formació del professorat.

Les Escoles Salesianes continuaran desenvolupant processos de qualitat i realitzant auditories internes i externes. Quant als departaments de Pastoral, es potenciaran mitjançant una major implicació del professorat i la formació en salesianitat.

Cristóbal López, superior de la inspectoria afirma que l’objectiu comú d’aquest curs per a les Escoles Salesianes és “créixer junts i ser per al món "profetes de fraternitat", testimoniatge de vida comunitària, exemple de treball en equip, capdavanters de l’esperit de família. I ho fem conscients de ser alternatius en aquest món d’avui on impera l’individualisme i l’egoisme més que la solidaritat i la fraternitat. El Rector Major va demanar a Torí als joves que siguen "alternatius", "contraculturals", que naden contra corrent… L’Evangeli i Jesús ens presenten i ofereixen un estil alternatiu de vida. Est és el desafiament fonamental que es presenta a la nostra educació salesiana enguany i sempre: viure i formar per a un estil alternatiu de vida."

La Inspectoria Maria Auxiliadora la formen 2.639 professors en col·legis i 791 professors en centres de formació professional. El nombre d’alumnes en col·legis i centres formatius supera els 55.000.

També et pot interessar …