El Projecte Educatiu d'Alcoi aposta pels drets dels xiquets

5 octubre 2015


En el Proyecto de Apoyo Educativo (PAE) de Salesians Alcoi s’ha realitzat una dinàmica grupal treballant la protecció de la infància i drets del xiquet. Una activitat diferent, trencant la rutina de la setmana, parlant sobre els drets del xiquet, com protegir-los i quins perills envolten als xiquets.

Segons afirmen els coordinadors “el resultat ha sigut millor de l’esperat ja que els destinataris han participat activament en la dinàmica han descobert junts quins són drets de qualsevol xiquet estiga on estiga. Han expressat i compartit les pors i coses que vulneren els drets i ens xopen com una "pluja molt forta" (explotació infantil, discriminació, violència, males estones, falta de sanitat, guerres, falta d’educació, no tenir família, desigualtat, no jugar)”. Com a resposta, els educadors els han proposat llocs on sentir-se segurs i protegits d’aqueixa pluja, el nostre "paraigua" (Apartats de la guerra, apartats de la violència, la meua casa, el PAE, el col·legi, autobusos, govern, estant informats, la policia).

El PAE pretén realitzar una labor preventiva cada vesprada de 17 a 20 hores, que facilite processos orientadors, la plena inserció social dels seus destinataris, mitjançant serveis de suport socioeducatiu i familiar, d’oci i temps lliure, i de suport escolar. Els destinataris són menors i joves en risc d’exclusió social amb edats compreses entre 6 i 16 anys, que necessiten d’atenció específica i per criteris de protecció, territorialitat i idoneïtat siguen inscrits en el centre.

També et pot interessar …