«El món nou de Don Bosco»

6 agosto 2021

Ha passat més d’un segle des de que Don Bosco va obrir el primer oratori a Valdocco per allotjar a joves exclosos i en condicions de vida precàries. Mentrestant, el desig dels salesians d’estar a prop dels més petits mai ha fallat. Avui el missatge del Sant ve explicat a través d’una estructura del barri Sant Paolo de Torí: la «Casa que acull», lloc que rep a una desena de joves menors immigrants, els anomenats menors no acompanyats.

Un documental produït recentment per la Direcció de Comunicació i Relacions amb els Ciutadans i el Territori de la Ciutat Metropolitana de Torí, que alterna la història de Don Bosco i els salesians, explicada pel periodista Gian Mario Ricciardi, amb la descripció de «Casa que acull «realitzada a càrrec dels protagonistes: el pare Alberto Lagostina, director de la casa, un tutor voluntari, els dos educadors i alguns voluntaris que ofereixen el seu treball fent possible el funcionament de l’estructura.

El missatge de la pel·lícula es pot resumir en les paraules del pare Lagostina a la fi del documental: «És la trobada entre diferents persones el que condueix a una riquesa comuna. Aquest és el nou món que volem «.

La pel·lícula, que dura uns 23 minuts, ja està disponible a YouTube en la versió italiana.

També et pot interessar …

Preparant la festa de la Família Salesiana (FASA) 2023 a Barcelona

Preparant la festa de la Família Salesiana (FASA) 2023 a Barcelona

El 12 de desembre, es va celebrar la 28a reunió del consell de la família salesiana de la Mare de Déu de la Mercè i Mare de Déu del Pilar, amb seu a Barcelona, amb l’assistència de tots els seus components. El tema central va ser definir el contingut de la V Festa FASA 2023.

Noticia

[deg_elastic_gallery gallery_ids="67731,67728,67721,67576,67626,67636,67637,67638,67647" _builder_version="4.14.5"...