“El món nou de Don Bosco”

6 agost 2021

Ha passat més d’un segle des de que Don Bosco va obrir el primer oratori a Valdocco per allotjar a joves exclosos i en condicions de vida precàries. Mentrestant, el desig dels salesians d’estar a prop dels més petits mai ha fallat. Avui el missatge del Sant ve explicat a través d’una estructura del barri Sant Paolo de Torí: la “Casa que acull”, lloc que rep a una desena de joves menors immigrants, els anomenats menors no acompanyats.

Un documental produït recentment per la Direcció de Comunicació i Relacions amb els Ciutadans i el Territori de la Ciutat Metropolitana de Torí, que alterna la història de Don Bosco i els salesians, explicada pel periodista Gian Mario Ricciardi, amb la descripció de “Casa que acull “realitzada a càrrec dels protagonistes: el pare Alberto Lagostina, director de la casa, un tutor voluntari, els dos educadors i alguns voluntaris que ofereixen el seu treball fent possible el funcionament de l’estructura.

El missatge de la pel·lícula es pot resumir en les paraules del pare Lagostina a la fi del documental: “És la trobada entre diferents persones el que condueix a una riquesa comuna. Aquest és el nou món que volem “.

La pel·lícula, que dura uns 23 minuts, ja està disponible a YouTube en la versió italiana.

També et pot interessar …

Les ‘Bicis solidàries’ d’Elx compleixen una dècada

Les ‘Bicis solidàries’ d’Elx compleixen una dècada

380 bicicletes han estat reparades en els darrers anys arribant fins i tot a països africans com Guinea-Bissau, Senegal o Uganda a través de diferents ONG, a més de col·laborar amb Aldees Infantils, Creu Roja, Càrites o la Fundació Ángel Tomás.