El Dicasteri de la Pastoral Juvenil Salesiana convoca una oració l’11 d’abril per resar i expressar la seva preocupació i solidaritat amb Myanmar

9 abril 2021

 

Després dels violents enfrontaments que van esclatar a Myanmar el dissabte 27 de març, durant els quals població civil, estudiants i fins i tot infants van perdre la vida, els Salesians i la Família Salesiana de la Regió d’Àsia Oriental-Oceania van intensificar els esdeveniments i trobades de pregària i solidaritat .

Moltes esglésies locals asiàtiques també van expressar la seva proximitat amb el poble sofrent de Myanmar, que és testimoni des de febrer, de violència, assassinats i empresonaments.

D’altra banda, el cardenal coreà Andrew Yeom soo-jung (arquebisbe de Seül, Corea del Sud) va convidar tota la comunitat catòlica, formada per un milió de persones, a realitzar una novena d’oració per Myanmar, que finalitza aquest 7 de abril .

 

Una oració comuna

Seguint l’exhortació de el Papa Francesc, per practicar la caritat social i política, treballant per augmentar la pau, l’harmonia, la justícia, els drets humans i la misericòrdia (Christus Vivit 168), el Moviment Juvenil Salesià del Dicasteri de Pastoral Juvenil de la Congregació Salesiana que reuneix les 7 Regions, es reunirà pròxim el 11 d’abril a les 15:00 hores de Myanmar (11.00 d’Espanya) per resar i expressar la seva preocupació i solidaritat.

Una oració composta per un ciutadà de Myanmar serà recitada per tots els joves de el Moviment Juvenil Salesià en més de 15 idiomes. Cada Regió serà coordinada per un equip de joves acompanyats pels seus respectius Delegats de Pastoral Juvenil i pels coordinadors provincials de el Moviment Juvenil Salesià.

Els moments de pregària es compartiran a les xarxes socials amb el hashtag #SYMPRAYSFORMYANMAR. «Que el Diumenge de la Divina Misericòrdia -escriuen des del Dicasteri de la Pastoral Juvenil- les oracions dels joves duguin a Myanmar a experimentar la pau, la llibertat i la democràcia».

La Família Salesiana també involucrada

També es va celebrar una jornada de pregària el 31 de març passat organitzada per la Conferència Interprovincial de les Filles de Maria Auxiliadora (FMA) d’Àsia Oriental, que inclou 8 Inspectories i un total de 1.110 salesianes. En aquesta ocasió, la Província FMA de Filipines i Papua Nova Guinea (FIL) va posar a disposició la seva plataforma digital per seguir l’esdeveniment en línia.

Les Inspectories Salesianes i l’Associació de Salesians Cooperadors de molts països pertanyents a la Regió d’Àsia Oriental-Oceania van respondre a la crida a l’oració i a la solidaritat. En molts llocs, l’activitat de pregària es va intensificar especialment durant els dies de Setmana Santa.

En aquests mesos difícils per a Myanmar, a través dels mitjans catòlics i de les xarxes socials, hi ha moltes històries d’esperança que se succeeixen. El poble birmà està mostrant un gran coratge i determinació, mostrant-se disposat a patir per la llibertat i per un futur millor per al país.

En les últimes setmanes, les respostes dels ciutadans a la violència s’estan tornant cada vegada més creatives: es toquen tambors, es protesta vessant les escombraries en els llocs públics, s’apel·la a les Nacions Unides als carrers de Yangon. Tot això sempre a través d’un moviment de desobediència civil.


Francesc, preocupat per la situació


El passat 17 de març a l’Audiència General, el papa Francesc també va compartir la seva solidaritat amb el poble sofrent de Myanmar, a qui va visitar personalment fa uns anys. «Em vaig agenollar amb vostès als carrers de Myanmar», va dir el Sant Pare.

Per això, la pregària per la pau en aquest país no cessa i creixen les crides als líders mundials, perquè responguin al crit dels qui pateixen.

Salesians a Myanmar

La presència salesiana a Myanmar (Birmània) es remunta a l’any 1939, quan els Salesians es fan presents a la ciutat de Mandalay. Actualment, la Congregació Salesiana compta amb 10 Obres, repartides per Mandalay, Kalay, Thibaw, Myitkyina, Sittwe, Mawlamyine o Taboy, amb una mica més de 60 salesians que treballen per l’educació i evangelització dels joves més desfavorits.

Myanmar té una població de 54 milions i mig de persones, de les quals només el 4% professa la religió catòlica, mentre que gairebé la majoria practica el budisme.

A finals de novembre de 2017, el papa Francesc va visitar el país, en un viatge que portava per lema: «Amor i pau». Els Salesians compten amb Mons. Charles Maung Bo, com Arquebisbe de Yangon, capital de país.

També et pot interessar …

Preparant la festa de la Família Salesiana (FASA) 2023 a Barcelona

Preparant la festa de la Família Salesiana (FASA) 2023 a Barcelona

El 12 de desembre, es va celebrar la 28a reunió del consell de la família salesiana de la Mare de Déu de la Mercè i Mare de Déu del Pilar, amb seu a Barcelona, amb l’assistència de tots els seus components. El tema central va ser definir el contingut de la V Festa FASA 2023.

Noticia

[deg_elastic_gallery gallery_ids="67731,67728,67721,67576,67626,67636,67637,67638,67647" _builder_version="4.14.5"...