El Colegio Mayor San Juan Bosco acull la visita del Cardenal Mons. Daniel Sturla

3 junio 2015

El passat 1 de juny va arribar a Sevilla el Cardenal Mons. Daniel Sturla amb motiu de la visita extraordinària al Colegio Mayor San Juan Bosco per l’Acte Acadèmic de Cloenda del Curs 2014-2015 a la casa salesiana universitària. L’Arquebisbe de Montevideo (Uruguai), recentment nomenat pel Papa Francesc, va acompanyar als joves durant dues jornades en què va conviure i va posar la cirereta als Actes del Bicentenari de la presència salesiana.

A la seva arribada a l’aeroport va ser rebut pels Universitaris per celebrar posteriorment les Vespres amb la Comunitat Salesiana del Colegio Mayor  i el Rosari Universitari amb els Col·legials cap a la Basílica de Maria Auxiliadora de la casa de la Trinidad. Allà va tenir ocasió de dirigir-se als presents mitjançant la tradicional Bona nit per concloure amb la foto oficial del Colegio Mayor Universitario San Juan Bosco en el Curs 14/15.

En el matí del dimarts 2 de juny el Cardenal va acudir a visitar a les Carmelites de Sanlúcar la Major, amb què la Inspectoria Maria Auxiliadora manté un fort vincle, per celebrar l’Eucaristia amb la Comunitat i la localitat sevillana.

Posteriorment es va traslladar a Utrera per visitar la casa mare dels Salesians i celebrar la missa a la Basílica amb tot l’alumnat del Col·legi Nuestra Señora del Carmen.

Després de la signatura del Llibre de la Casa, amb especial record als primers salesians arribats el 16 de febrer de 1881, es va visitar el Santuario de Nuestra Señora de la Consolación  i el nou monument a Maria Auxiliadora inaugurat a Utrera recentment.

Després de la trobada i salutació amb el Sr. Arquebisbe de Sevilla al Palau Arquebisbal de la capital sevillana es va procedir al programa de la tarda amb la visita a la Basílica de la Macarena i la celebració de l’Acte Acadèmic de Cloenda del curs.

Durant el transcurs de l’acte va tenir lloc la benedicció d’una icona de Don Bosco realitzat amb el procediment espiritual tradicional pel pintor ortodox alemany-rus Helmuth Peterman, establert a Barcelona. Com a curiositat cal destacar l’existència d’una altra icona igual, elaborada per aquest mateix pintor a la parròquia Maria Auxiliadora de Sarrià de Barcelona per encàrrec del seu rector Àlex Damians.

Després de la lliçó magistral es va dur a terme el lliurament dels premis als millors expedients acadèmics i premis en valors 2014-2015.

També et pot interessar …