Ebola, 4.000. Fam, 3 milions

23 octubre 2014

Més de 4.000 persones han mort ja a Àfrica Occidental pel brot d’ebola més greu de la història. “Una crisi sanitària que ja s’ha convertit en una emergència humana”, explica Jorge Crisafulli, missioner salesià i responsable dels països de parla anglesa de la regió. “Les fronteres tancades han fet que no hi haja comerç, milers de persones han perdut els seus llocs de treball, els preus dels aliments cada vegada més alts, col·legis tancats, falta de metges i personal sanitari… és la realitat que vivim dia a dia”, afegeix el missioner. “La situació s’ha anat de les mans a tots, sistemes sanitaris, autoritats…”, adverteix Crisafulli.

Els missioners salesians segueixen enfrontant-se a l’ebola a Guinea Conakry, Sierra Leone i Libèria. Accions de sensibilització, repartiment d’aliments i productes desinfectants i atenció a xiquets i xiquetes orfes són algunes de les tasques que realitzen. “Però, sobretot, vam seguir acompanyant a la població. Seguim al seu costat i ells ens senten propers”, expliquen els missioners.

Malgrat la gravetat del brot, Missions Salesianes recorda que cada dia moren al voltant de 10.000 persones per desnutrició en el món. “En 10 mesos han mort 4.000 persones per ebola, però en aqueixos mateixos tres mesos han mort uns tres milions de persones per mancança de recursos i d’aliments i ningú no parla de l’epidèmia del fam i de la pobresa”, alerta Ana Muñoz, portaveu de l’organització.

Més de 800 milions de persones viuen en la pobresa. Els esforços realitzats pel món poden revertir-se per causa de la crisi econòmica o de brots com ara l’ebola. “La pobresa està en l’arrel d’aquesta epidèmia, per açò, és tan important conscienciar-nos que lluitar contra la pobresa és lluitar pel desenvolupament mundial”, explica Muñoz.
 
 
 

També et pot interessar …