Dos estudiants de Salesians Algeciras aspiren a les Beques Europa

5 marzo 2015

Narciso Soto i Alma Tejedor són dos alumnes del col·legi Salesià d’Algeciras i han passat el sedàs final del certamen científic Beques Europa, una iniciativa promoguda pel Banc Santander i la Universdad de Francisco de Vitoria per potenciar el talent, premiar l’excel·lència i donar suport a la creació de xarxes de lideratge .

Tenen 17 anys i són estudiants de Segon de Batxillerat. Tots dos a més han tingut com a professora Ana Villaescusa, per la qual senten més que passió, perquè, els dos tenen la sensació que li deuen molt a aquesta dona que ha ensenyat a molts xavals que la ciència és divertida i encara molt més la investigació.

Amb ella com a tutora es van inscriure el curs passat en el certamen i van ser seleccionats al costat d’altres 2.998 estudiants de Batxillerat del territori espanyol. Tres mil en total que van desenvolupar programes d’investigació. Narciso va optar per un dispositiu informàtic per millorar el bastó de les persones cegues; Alma per un assaig sobre l’Alzheimer.

I van començar a treballar i van passar les diferents fases fins que el cap de setmana van estar inclosos entre els tres-cents estudiants més brillants de tot Espanya que competeixen per una de les 50 Beques Europa que atorguen la Universitat a les principals capitals universitàries europees. Són 167 noies i 133 nois que compten amb una nota mitjana de Batxillerat de 9,17, un alt rendiment acadèmic i inquietuds culturals i socials.

El viatge es desenvoluparà durant tres setmanes al mes de juliol ii recorrerà ciutats com Alcalá d’Henares, Roma, Bolonya, Cambridge, Londres, Oxford, París, i Heldelberg, on participaran en trobades amb professionals líders al seu camp, assistiran a conferències i coneixeran a les màximes autoritats de cadascuna de les institucions a les que acudeixin.

Alma assegura que haver arribat a la final és per a ella tot un èxit. Quan acabi aquest curs i s’examini de Selectivitat vol decidir-se a estudiar Medicina o Biotecnologia. En Narciso també està satisfet amb el que s’ha aconseguit fins al moment. Am ganes també, és clar, d’anar a Madrid el proper curs a iniciar la carrera que el porti a ser enginyer informàtic. Tots dos gaudeixen amb la ciència gràcies a la seva professora.
 

També et pot interessar …