Desembre solidari a Salesianos Pozoblanco

15 diciembre 2014

El advent del Col·legi Salesià de Pozoblanco no cau en un espiritualisme desencarnat de la realitat sinó que es prepara a celebrar el misteri de l’Encarnació seguint un Jesús que mostra a Déu solidari amb l’home. Per aquesta raó, durant el mes de desembre, l’advent en aquesta localitat ha estat solidari apropant diferents activitats als més necessitats.

La primera estació cada dijous, ja que en aquest dia, durant tot l’any, se celebra amb els alumnes del col·legi l’entrepà solidari en pro de la campanya salesiana missionera de República Centreafricana. És curiós veure com els alumnes de primària també es van apuntar, com els "grans", per menjar el seu mini-entrepà i sentir que ells també col·laboren en la campanya solidària. D’altra banda els alumnes d’ESO el dia 12 de desembre van visitar, amb motiu del dia del Voluntariat, Càritas, Creu Roja, PRODE i CAMF. L’associació PRODE, que atén persones amb discapacitat, es va veure gratament sorpresa per la companyia dels alumnes del CFGM de TECO que van demostrar la seva vàlua en l’animació sociocultural quan junts van viatjar al SICAB.

També durant el mes de desembre el Col·legi Salesià de Pozoblanco renova la seva tradicional campanya del Quilo, posant aquest any com a meta arribar a la tona, a més de col·laborar amb Càritas en el repartiment dels aliments, per part dels majors de Crist Viu. Una altra iniciativa ha estat la caixa solidària, col·laborant amb l’ONG El Bon Samarità, realitzant per classes caixes amb regals per a nens i nenes de països com Guinea i els camps de refugiats del Sàhara.

L’ ADMA reforça en aquest mes la seva ajuda a famílies necessitades amb la discreció que la caracteritza i en diàleg amb Càritas, i un any més renoven les donacions a la beca sacerdotal Don Eusebio Andújar. Per la seva part els SS.CC. van convidar als joves cristians de Pozoblanco a una gran xocolatada divendres 5 al finalitzar la vigília de la Immaculada.

La propera parada del tour solidari salesià serà el dissabte 20 de desembre a la simbomba solidària organitzada per la Confraria de la Borriquita i que té com a finalitat col·laborar econòmicament amb Càritas amb la targeta de quilos de menjar. D’altra banda els AA.AA i la Hermandat del Perdón i la Amargura tornen a renovar la il·lusió dels petits més afectats per la crisi econòmica recollint joguines perquè SSMM els Reis Mags reparteixin fantasia i somriures entre les llars més necessitats. Un altre esdeveniment curiós és la participació dels AA.AA en l’activitat Doctor sonrisa per la qual visiten, el dilluns 22, als petits que estan hospitalitzats per arrencar un somriure d’il·lusió i esperança.

L’AMPA també treu la seva guardiola a la porteria per al fons solidari que disposa per donar suport a aquelles famílies necessitades del col·legi en despeses acadèmiques com uniforme, activitats complementàries o extraescolars, llibres o material escolar.

I com passar per alt el titànic esforç de cent quaranta persones de tres generacions de tots els grups de la Família Salesiana per muntar la posada en escena de l’obra de teatre musical Nadal a Valdocco forever young representada al teatre El Silo el 23 de desembre i amb la finalitat propagar la vida de Don Bosco, amb motiu del bicentenari del seu naixement. La recaptació serà donada a l’ONG "Solidaridad Don Bosco" per al projecte "Espais de Pau".

 

També et pot interessar …