Consulta Mundial per a les Missions Salesianes

3 marzo 2015

La Consulta Mundial per a les Missions Salesianes és un òrgan que reuneix diverses personalitats del sector, provinents de tot el món, a la recerca de noves formes per millorar i comprendre les missions salesianes a nivell mundial. Aquest òrgan s’ha reunit a Barcelona, del 23 al 25 de febrer.

Els participants han estudiat i ofert les seves consideracions en un document de pròxima publicació per part del Dicasteri per a les Missions Salesianes, dirigit a aclarir el paper del Delegat Local d’Animació Missionera.

La Consulta també va examinar el programa del Dicasteri per al període 2014-2020, tractant d’identificar i proposar nous temes i prioritats a desenvolupar abans de la pròxima cita de la consulta, que es farà en 2 anys.

Una part important de les reflexions va cobrir la manera de revisar el Capítol General 27 segons una òptica missionera. Així doncs, s’ha reflexionat en la forma de difondre els continguts del nou document elaborat pel Dicasteri sobre el tema, titulat "Una relectura missionera del CG27", que ja està disponible en tres idiomes (italià, anglès i espanyol); la Consulta va suggerir que sigui utilitzat en els propers capítols Inspectorials.
 
"Pertanyem a una gran família global! – Va expressar Juan Carlos Montenegro, un dels participants – Hem fet una foto al mateix lloc on va ser presa la foto de Don Bosco amb Miguel Rúa. El significat d’això és que després de 129 anys d’aquella primera foto, ara hi ha un grup de salesians de tot el món. Si Don Bosco fos aquí per veure-ho, estaria molt orgullós ".
 
En el marc de la Consulta, el P. Guillermo Basañes, Conseller General per a les Missions Salesianes, també ha deixat un missatge curt, en espanyol, sobre la feina feta durant la trobada i sobre el significat de ser un missioner salesià avui.

També et pot interessar …