“Comunicar i treballar l’experiència de la interioritat”

4 noviembre 2021

Per Fundació Don Bosco Salesians Social

La “Fundació Don Bosco Salesians Social” és una entitat en pastoral i, des d’aquest signe d’identitat, ha aprofundit en els valors de la interioritat i de la donació. Des d’aquesta clau, un grup de 42 coordinadors de pastoral de projectes han fet la seva trobada anual a Còrdova durant el passat 28 d’octubre.

Arribats des de tots els llocs on l’entitat hi és present, els coordinadors de pastoral han fet un procés de formació, dinamització i coneixement de la interioritat perquè sigui un factor determinant en l’acció pastoral que la Fundació desplega tant amb el seu personal com amb les persones destinatàries dels nostres projectes.

Per fer-ho, dinamitzats perfectament per Mª Benita Durán Medina i Antonio Alférez, amb moments de formació animats per Javier Guil i per Luis Liebana Chicha, ho hem fet amb espais de treball personal o grupal i amb espais per a celebrar «que som instruments de Déu, que ens crida pel nostre nom i ens envia».

«En quatre passos ens hem format per a comunicar i treballar la nostra interioritat:
Primer, reconeixent tots els aprenentatges pastorals que la pandèmia ha forjat en nosaltres i en els nostres equips com autèntics anticossos davant les situacions de límit, debilitat i desesperança que ha dut la presència de Còvid-19.
Segon, aprofundint teològicament en la importància d’acompanyar i de saber escoltar les persones que ens envolten en els nostres equips i les que atenem des dels nostres projectes. Ser acompanyants en el procés de fe i de trobada amb un mateix, amb Déu i amb els altres.
Tercer, descobrint que el nostre acompanyar les persones hem de mesurar-ho des de la matriu i els indicadors de pastoral. Això ens permet d’avaluar l’intangible de la pastoral i fer viable un procés de millora contínua, mostrant la força transformadora, que té en els projectes residencials, d’inserció sociolaboral, i socioeducatius, l’acció pastoral.
Quart, compartint el que som des de l’aprenentatge del que fem en les nostres realitats locals. Fruint del que som en experiències de joc que s’ompliren de força educativa i pastoral i fruint del que fem amb l’aportació dels equips de Huelva, La Laguna i Còrdova», explicaven.

Aquesta intensa jornada de formació pastoral i de millora del coneixement dels qui integren els equips de pastoral de la Fundació ha sigut possible gràcies al compromís de l’Equip General de Pastoral de la “Fundació Don Bosco Salesians Social” i a cada participant que ha donat el millor d’ell mateix per a seguir essent un agent de transformació educativa pastoral amb cor salesià. L’Equipo de Coordinadors de Pastoral de Projectes i l’Equip General de Pastoral ha iniciat així un procés de formació específica en interioritat i acompanyament que ens guiarà en els propers anys. «Ser part de la Fundació Don Bosco és compartir una forma concreta de mirar cada persona amb ulls educatius i pastorals des dels distints programes que despleguem per a acompanyar-los a aconseguir respondre a la seva vocació», comparteixen.

També et pot interessar …

Preparant la festa de la Família Salesiana (FASA) 2023 a Barcelona

Preparant la festa de la Família Salesiana (FASA) 2023 a Barcelona

El 12 de desembre, es va celebrar la 28a reunió del consell de la família salesiana de la Mare de Déu de la Mercè i Mare de Déu del Pilar, amb seu a Barcelona, amb l’assistència de tots els seus components. El tema central va ser definir el contingut de la V Festa FASA 2023.

Noticia

[deg_elastic_gallery gallery_ids="67731,67728,67721,67576,67626,67636,67637,67638,67647" _builder_version="4.14.5"...