Comencen els preparatius per a les Trobades Pasquals 2016

18 enero 2016

El passat dissabte 16 de gener, convocats per la Delegació Inspectorial de Pastoral Juvenil, es va dur a terme a Sanlúcar la Mayor la primera reunió de preparació de trobades pasquals d’Andalusia i Extremadura.

Des de primera hora del matí, amb la participació de més de mig centenar de coordinadors i coordinadores de pastoral, els coordinadors d’etapa, de nivell i animadors de Terra Nova 3-5, Vida i Claret al costat de joves de Sal Terrae que han viscut l’experiència, es va dur a terme el començament de l’itinerari de treball dels diferents equips que es faran responsables de la preparació i animació de les diverses trobades que tindran lloc a finals del mes de març.

A més de preparar la trobada Pasqual de la Joventut aquesta jornada té com a objectius organitzar els equips, coordinar la difusió de les diferents seus, descobrir estratègies que donin més qualitat a l’experiència i orientar la celebració de la Pasqua en el context de l’"Any de la Misericòrdia ".

"El centre de tota la nostra pastoral és la Pasqua. Per això els coordinadors i agents de Pastoral ens entestem a preparar bé les Trobades Pasquals, perquè per a cada un de nosaltres la trobada amb Crist mort i ressuscitat ha estat clau en les nostres vides i creiem que també aquesta experiència pasqual pot il·luminar la vida de molts joves", amb aquestes paraules explicava Francisco José Pérez, Delegat Inspectorial de Pastoral Juvenil, a aquest mitjà el sentit d’aquestes trobades juvenils. "La celebració Pascual aporta sentit a tota la nostra vida.Cada any la Pasqua es viu de forma diferent perquè cada any la nostra vida va canviant i ens envolten circumstàncies diferents", afegia.

Previ a la celebració de l’Eucaristia va tenir lloc un moment formatiu amb el qual introduir els assistents en la dinàmica de la jornada per a posteriorment compartir el treballat en grups de reflexió. Sota el títol "La Revolució de la Tendresa", el salesià va acostar el sentit d’aquesta experiència. "La meva vocació salesiana i la de molts Salesians, Filles de Maria Auxiliadora i Cooperadors han madurat en les Trobades Pasquals. Ara ens toca a nosaltres posar tot el nostre interés perquè molts joves puguin experimentar l’alegria pasqual ", explicava.
 
Després de dinar va arribar l’hora de compartir els criteris i orientacions per a la celebració de les trobades pasquals entre les quals va destacar el recordatori de la posada en marxa d’una "trobada jove" que s’emmarca dins de l’Itinerari d’Educació en la Fe i que té com a destinataris "naturals" als joves de Vida, Terra Nova, Salterrae, Aspirants de Cooperadors, Grups joves de AA.AA, i tot aquell qui vulgui celebrar la Pasqua en un clima profund i juvenil. Al mateix temps es va recordar la unitat fonamental de continguts i el sentit unitari de les Trobades, garantint la presència salesiana i donant als assistents una especial intensitat a la vivència. Per a això en tots els grups es va prendre consciència que les trobades pasquals són una opció Inspectorial important.
 
Finalment hi va haver un temps per a la reunió per zones en què es va posar la primera pedra per a la celebració de les trobades a Andalusia i Extremadura que tindran les seves seus a Antequera, Puebla de la Calzada i Sanlúcar la Mayor, amb l’aportació d’idees per a les diferents comissions locals que s’encarreguessin de l’organització de tots els actes que es duguin a terme.
 
Cal destacar que aquest any les trobades juvenils comptaran amb un cartell i lema comú per totes les trobades que se celebren a la Inspectoria Salesiana Maria Auxiliadora.
 
 

També et pot interessar …