Comencen a caminar les Trobades Pascuales 2015

21 enero 2015

Gairebé un centenar d’assistents des de primera hora del matí van acudir a Sanlúcar la Mayjor des dels seus llocs d’orígens per compartir un moment de trobada en la que seria la primera jornada de reflexió sobre els preparatius de les trobades que tindran lloc durant el proper mes de abril.

A més de preparar el partit Pasqual de la Joventut aquesta jornada té com a objectius organitzar els equips, l’itinerari de preparacioó I la difusió en cada lloc, i descobrir estratègies que donin més qualitat a l’experiència de la Pascual.

Per a això estaven convidats els coordinadors i coordinadores de pastoral, els coordinadors d’etapa, de nivell i animadors de Tierra Nueva 3-5, Vida i Sal Terrae juntament amb joves de Sal Terrae que han participat en les setmana de preparació i que uguin assumir tasques d’animació i difusió.
 
Després de la pregària va tenir lloc un moment formatiu amb el qual introduir als assistents en la dinàmica de la jornada per a posteriorment compartir el treballat en grups de reflexió. Sota el títol "La Pasqua: TROBADA transformadora amb Jesús que llança a l’anunci alegre i transformador" el salesià Miquel Ángel Álvarez Paulino va acostar el sentit d’aquesta experiència.

Després del descans va arribar el moment de la posada en comú en el qual els grups van compartir, entre altres qüestions, les principals proposta de lemes i idees, sent aquest moment un dels més esperats del matí. Entre les propostes van aparèixer les següents aportacions:

– "Alegra’t, Crist Viu"
– "Aixeca’t camina i transforma"
– "Us dec la vida, Ha ressuscitat!"
– "Transforma la teva realitat Crist Viu"
– "Alegra’t, Crist Viu en tu"
– "200 raons per ressuscitar"
– "És la teva Pasqua, i ho saps"

Finalment, la proposta amb més suport entre els assistents va ser, "200 raons per ressuscitar" que va comptar amb un major nombre de vots en l’última ronda.

Després d’aquest moment va arribar l’hora de compartir els criteris i orientacions per a la celebració de les trobades pasquals entre els quals va destacar el recordatori de la data com "Trobada Jove" que s’emmarca dins de l’Itinerari d’Educació en la Fe i que té com a destinataris "naturals "als joves de Vida, Terra Nova, Salterrae, Aspirants de Cooperadors, Grups joves de AA.AA, i tot aquell que vulgui celebrar la Pasqua en un clima profund i juvenil.
 
Al mateix temps es va recordar la unitat fonamental de continguts i el sentit unitari de les Trobades, garantint la presència salesiana i donant als assistents una especial intensitat a la vivència. Per a això en tots els grups es va prendre consciència que les trobades pasquals són una opció Inspectorial important.
 
Finalment hi va haver un temps per a la reunió per zones en què es va posar la primera pedra per a la celebració de les trobades a Antequera, Pobla de la Calçada i Sanlúcar la Mayor, amb l’aportació d’idees per a les diferents comissions locals que s’encarreguessin de la organització de tots els actes que es duguin a terme.
 
A les 19:00, després de la celebració de l’Eucaristia, es va posar punt i final a una jornada que simbolitza el punt de partida en les tasques d’informació i difusió de la Pasqua com a Església jove que espera amb desig viure aquesta experiència.
 

També et pot interessar …