Celebrada la setmana vocacional a Salesians La Cuesta

25 enero 2016

Qualsevol època de l’any és vàlida per organitzar una setmana vocacional a qualsevol casa de la Inspectoria, i de fet així ho fan moltes, però gener, per allò de la festa de Don Bosco, és una ocasió especial per proposar als joves el seguiment de Crist, a través de la vida consagrada, ministerial o laïcal del carisma salesià. 

Aquest és el cas de la Casa Salesiana de La Cuesta (Tenerife), on dels dies 18 al 24 de gener, l’ambient escola d’aquesta singular obra, ha dut a terme la setmana vocacional, preparada prèviament per l’Equip Escolar de Pastoral. Al capdavant del treball ha estat la comunitat salesiana i tots els laics que tenen assumides tasques d’animació i de coordinació en aquest sector de la missió salesiana d’aquesta presència.

Al llarg d’aquests aquests dies s’han cuidat els "bon dia" a l’escola, en els quals s’han oferts pensaments educatius entorn de la vocació salesiana; s’han organitzat tutories vocacionals per a totes les seccions escolars de les edats més grans, s’ha comptat amb una Filla de Maria Auxiliadora que dimarts 19 de gener va compartir la seva experiència vocacional amb nois i noies del col·legi; s’han dut a terme celebracions vocacionals; i s’ha ofert la possibilitat, als cursos majors, de conèixer la residència i la vida de la comunitat salesiana, per mitjà de visites guiades, i on, a més, s’ha conversat amb els salesians compartint amb ells un cafè, coneixent de primera mà, com és la vida dels fills de Don Bosco en el dia a dia.

Una de les activitats cabdals de la setmana ha estat la trobada vocacional de divendres, 22 de gener, en què un grup de 12 alumnes de 4t de l’ESO, 1r de batxillerat i Cicles de Grau Mitjà van participar, de forma voluntària, en una jornada de trobada per a plantejar-se amb més profunditat i tranquil·litat el que Déu vol de cada un d’ells. Aquesta convivència va ser animada per dos salesians de la Comissió Inspectorial  d’Animació Vocacional, D. Jorge J. Reyes i D. Manuel Hurtado, que es van desplaçar fins allà per a tal servei, i que van plantejar una reflexió senzilla al voltant de temes com la vida, regal de Déu; la fe baptismal com a do; Jesucrist, centre de la vida cristiana, i el seguiment d’ell a través del carisma salesià. La convivència es va realitzar a la casa d’acollida que les Salesianes tenen en una zona de l’illa anomenada Las Eras, i que elles fan servir habitualment per a campaments d’estiu. Hi va haver temps per pensar, treballar en grups, compartir inquietuds i experiències, celebrar, conviure, i fins i tot per donar-se una capbussada a la platja, ja que el bon temps ho permetia i el mar era molt a prop. Es va finalitzar presentant als participants l’experiència de la Comunitat Proposta Bartolomé Blanco de Sevilla, on actualment hi ha un grup de joves en recerca, el web vocacional de la Inspectoria, i repartint el full Vine i Segueix-me. 

A partir d’ara, la casa, amb aquests nois més disponibles, continuarà el treball d’acompanyament i de maduració de vida cristiana, proposant altres experiències, com la de poder passar uns dies vivint amb els salesians, o altres que puguin ajudar a la maduració i al discerniment, oferta que també es fa a altres joves adults, com ara algun professor, que en aquests moments s’està plantejant la possibilitat de ser salesià.
 

També et pot interessar …