Celebrada la roda de premsa de presentació mundial del «Festival de Cinema Jove Don Bosco Global»

12 noviembre 2021

Durant la jornada del dijous 11 de novembre es va fer, en la seu central Salesiana de Roma, la roda de Premsa de presentació del «Festival de Cinema Jove Don Bosco Global» (DBGYFF), el primer festival de cinema salesià a nivell mundial. A la cita varen ser-hi el Rector Major, don Ángel Fernández Artime; Gildasio Mendes, Conseller General de Comunicació Social, i Harris Pakkam, Director del Festival; el moderador de l’esdeveniment fou Giuseppe Costa, portaveu de la Congregació Salesiana.

El «Festival de Cinema Jove Don Bosco Global» és un projecte únic en el seu gènere per a involucrar des del seu llançament a joves de tots els països i latituds en el desenvolupament de curtmetratges sobre el tema de l’esperança, avui més que mai, necessaris en un món marcat por la pandèmia, per guerres i desastres naturals.

En ser una iniciativa dirigida als joves, i inspirada en el que ens ha ensenyat la pròpia pandèmia, es tracta d’un festival totalment digital, amb joves i jurats que han pogut realitzar totes las fases del treball a través de la plataforma www.dbgyff.com  

S’han rebut més de 1.500 vídeos d’arreu del món, enviats pels participants en les cinc categories preestablertes: (curtmetratges de Ficció o live action de fins 1 minut i de 1 a 10 minuts; vídeos d’animació de 1 minut i de 1 a 10 minuts; vídeos musicals de fins a 5 minuts).

En el primer nivell hi ha intervingut el Jurat Preliminar, un grup diversificat de representants de tots els continents i de diferents llengües i cultures, competents en el camp del cinema i en el món de la joventut, on hi ha estat representada la Inspectoria salesiana Maria Auxiliadora amb un notable grup de salesians, educadors i joves. A cada membre del Jurat Preliminar se li va assignar la tasca de veure pel cap baix un set de filmació (cadascun amb un màxim de 25 vídeos curts) i cada vídeo va ser vist por tres membres del jurat. El jurat ha dut a terme tres fases de selecció progressiva i després d’un recorregut transparent i qualificat, ha finalitzat el seu treball en aquests dies previs, reduint les pel·lícules elegibles als diferents premis a unes 110.

Des dels primers dies de novembre, en canvi, està funcionant el Gran Jurat, que -composat per destacades personalitats en el camp cinematogràfic, l’art, la cultura i la comunicació- està procedint, sempre en mode digital, a visualitzar i avaluar els vídeos que han quedat finalistes. Als membres del Jurado Preliminar i el Gran Jurado se’ls pot conèixer visitant la web del festival.

Les cerimònies de presentació dels finalistes i el lliurament de premis dels guanyadors es faran els dies 18 i 19 de novembre, en centenars d’ubicacions diferents, al llarg de tots els fusos horaris del món. Des d’Itàlia, l’acte central es farà a Torí, la ciutat de Don Bosco, en la tarda del divendres 19 de novembre, amb la presència del Rector Major. 

“La participació que hem vist fins ara, els comentaris rebuts de les obres d’arreu del món, la competència de les obres rebudes i la passió que també els jurats hi estan posant … Tot això ens fa pensar que el  DBGYFF ja ha aconseguit encendre una flama d’esperança en el cor de molts joves – va assegurar Harris Pakkam, Director del Festival -. I ara ens preparem amb confiança per la final”.

També et pot interessar …

Noticia

[deg_elastic_gallery gallery_ids="67731,67728,67721,67576,67626,67636,67637,67638,67647" _builder_version="4.14.5"...