‘Camina amb els peus en la terra, però tenint la mirada i el cor en el cel’

4 noviembre 2021

Emma García Alarcón | Comunicació SMX

Cases como Mataró, Osca o Montsó organitzen diferents caminades que duen a centenars de participants per un recorregut d’interioritat i de trobada.

Don Bosco deia “camina amb els peus en la terra, però tenint la mirada i el cor en el cel”. Aquest és un dels signes d’identitat que representen el sentit de l’estil salesià i que es tradueix en diferents iniciatives que es desenvolupen des dels distints ambients de cada presència salesiana.

Una mostra d’això, que s’acosta de forma literal a la frase pronunciada pel sant dels joves, és la posada en marxa de diferents peregrinacions que s’han consolidat durant les últimes dècades.

En les últimes setmanes s’ha pogut veure aquest exemple en la pujada a Montserrat. La 34ª edició organitzada des de Salesians Mataró a càrrec de l’AMPA, i que es fa de forma similar en diferents dates en cases com Rocafort, Horta o Sant Boi, va aplegar a 106 participants en un recorregut nocturn a peu que va sortir de Terrassa, a les 00:00 hores del dissabte 23, i que va acabar amb un moment d’oració a primera hora del matí als peus del monestir. La caminada, que consta de 26 kilòmetres, va portar a tots els participants per zones muntanyoses segures amb el propòsit d’interioritzar amb un mateix i de passar-ho bé.

«La Pujada a Montserrat és una de las vivències més emocionants que ens ofereix l’escola»

“Caminar de nit, acompanyat dels amics, ha sigut una experiència molt especial i serà difícil d’oblidar. Malgrat el cansament, el resultat final val molt la pena”, compartien els participants d’aquest moment. Els organitzadors de l’AMPA portaven setmanes preparant tota la caminada, elegint les dates de la pujada, organitzant on es farien els proveïments i el que se serviria en cadascun d’ells… També hi havia un servei de guies, que duien un kit d’atenció sanitària preparat por una especialista per si calia intervenir en cas d’algun accident. A més, hi havia un cotxe escombra per a qui no pogués continuar per qualsevol motiu.

«A més de l’organització de tots els preparatius necessaris, des de l’organització ens fa una il·lusió especial l’elecció de l’obsequi que es sorteja en cada edició entre totes les persones participants», explicaven.

Finalment, el recorregut va acabar en el Monestir de Montserrat on es va fer la tradicional oració a la plaça dels Apòstols, que rep el nom en record d’una capella que hi fou edificada en el segle XVI en memòria dels Sants Apòstols. Allí davant l’apòstol de la joventut, Sant Joan Bosco, es va fer la tradicional ofrena floral. Cansats, però ben contents, els participants van tornar a Mataró en autobús pensant en la propera edició.

Altres experiències salesianes

Les cases salesianes d’Aragó també compten amb diferents iniciatives par a posar-se en marxa durant el curs.

L’ “Asociación Amigos de la zapatilla” de Salesians Montsó es va fundar el 2012 amb la idea de fer excursions de muntanya per a tota la família salesiana, docents, alumnat i antics alumnes. «Les properes cites previstes són les cascades del Cinca al novembre, la serra de Sis al desembre o Santa Maria de Buil al gener», afegeixen.

Tanmateix, la Javierada de Salesians Osca és una peregrinació organitzada per l’obra que sortint a peu del santuari de Maria Auxiliadora un dijous per la tarda arriba a Javier el dissabte per a participar en les celebracions religioses del diumenge. «Fent senderisme-muntanyisme es busca posar en pràctica els valors del pelegrí. Els participants s’esforcen per practicar la convivència i la comunicació amb el nombre més gran de companys, el silenci i la xerrada amistosa. Tots se senten responsables dels altres, ajuden i comparteixen. Tenen presents las aspiracions del pelegrí: Humilitat, Generositat, Tenacitat, Paciència, Austeritat, Caritat i Diligència; i tot en un ambient festiu», comparteixen des de la casa salesiana.

També et pot interessar …

Preparant la festa de la Família Salesiana (FASA) 2023 a Barcelona

Preparant la festa de la Família Salesiana (FASA) 2023 a Barcelona

El 12 de desembre, es va celebrar la 28a reunió del consell de la família salesiana de la Mare de Déu de la Mercè i Mare de Déu del Pilar, amb seu a Barcelona, amb l’assistència de tots els seus components. El tema central va ser definir el contingut de la V Festa FASA 2023.

Noticia

[deg_elastic_gallery gallery_ids="67731,67728,67721,67576,67626,67636,67637,67638,67647" _builder_version="4.14.5"...