Arribar al lloc al qual els salesians no poden arribar

26 julio 2014

Arribar al lloc al qual els salesians consagrats no poden arribar en benefici dels joves. Amb aquesta idea Don Bosco concebia als salesians cooperadors. Pel sant italià la seva figura es plantejava com la de salesians externs, aquells que sense assumir els vots religiosos viurien en plenitud el seu carisma salesià en la societat civil. Una forma d’oferir el sistema preventiu als joves necessitats per mitjà de persones que compartissin la seva preocupació per la formació del jove i la salvació de la seva ànima. 

L’any 2014 es podria dir que aquest desig no va quedar en una quimera, i en ciutats com Màlaga és una realitat que pren forma en persones com l’Eva Sánchez Teba. 

Casada i amb dues filles, Sánchez Teba té 40 anys, és economista i té un màster MBA a l’Institut d’Empresa. Va exercir com a consultora de grans comptes a Uni2 i va realitzar tasques de màrqueting a l’embotelladora de Coca-Cola Rendelsur. Després d’endinsar-se en el camp de les tasques financeres en el grup d’empreses Marsans va acabar donant el salt a la política el 2003, fins a arribar a la direcció del districte de Teatinos de Màlaga el 2011. 

El 23 de juliol ha pres possessió com a regidora d’educació en un nou nomenament que apropa a aquesta jove salesiana cooperadora l’objectiu de Don Bosco. Una jornada molt emotiva en la qual la malaguenya va estar acompanyada per la corporació municipal, representants veïnals, familiars, amics i membres de l’Associació de cooperadors. 

"Per a mi la política és un servei, és vocacional, no és una professió", d’aquesta manera, Sánchez Teba es dirigia als presents en el saló de “Los Espejos” per agrair l’oportunitat de treballar per Màlaga i pels joves. 

Pius IX, després de l’aprovació de les regulacions de la Societat de Cooperadors el 9 de maig de 1876 vaticinà el que a dia d’avui és una realitat, "Els Cooperadors Salesians estan destinats a fer molt bé a l’Església i a la societat civil". 

Cent trenta-vuit anys després, el carisma de Don Bosco i el treball dels cooperadors bateguen amb força al sud d’Espanya.
 
 
 
 
 
 
 

 

També et pot interessar …