"Amb l'esperit de Don Bosco, seguim ferms"

14 enero 2015

"Els escenaris del terrorisme ens motiven encara més, com a Salesians i com a membres de tota la Família Salesiana, a treballar en el territori, on es trepitgen els drets humans, on la vida mateixa està en risc, on hi ha una major necessitat de consol". Així es va expressar el Rector Major dels Salesians, Don Ángel Fernández Artime, sobre els atacs que es van produir recentment a diverses parts del món.
 
No és només a França. Hi ha una llarga llista de països on el terrorisme està sembrant violència i mort, creant una situació d’alarma generalitzada i d’incertesa entre la població.
En aquest context, també el Rector Major va voler rellançar el compromís de la Família Salesiana per la constant recerca de la pau i manifestar la seva proximitat als que treballen en els escenaris de major risc.
 
"Els escenaris de terrorisme d’avui, en les seves manifestacions més recents i en molts anteriors – penso a Gaza, Síria, Iraq … però també a Nigèria, Iemen, Somàlia, Líbia, Kenya i moltes realitats a tot el món – mostren sense apel·lació ‘la crueltat de la qual és capaç l’home’, com ha esmentat Papa Francesc. Però ens motiven encara més, com a Salesians, com a membres tots de la Família Salesiana, a treballar en el territori, on es trepitgen els drets humans, on la vida mateixa està en risc, on hi ha una major necessitat de consol.
 
M’uneixo a la veu del Papa i de tots els líders religiosos que en aquests moments fan una crida a tota la humanitat, perquè, deixats de banda els sentiments d’odi i rancor, tots podem comprometre’ns a conrear la pau, sobre la base del respecte mutu i la solidaritat humana.

 

¡Coratge, Salesians! Em dirigeixo especialment a vosaltres que esteu en les àrees on el vostre sol testimoniatge de vida pot posar-vos en risc, valor! Amb l’esperit de Don Bosco, continuem ferms. Us acompanyo i reso per vosaltres i pel ramat que se us ha confiat. Jesús i Maria Auxiliadora no deixaran que ens falti el seu suport ".
 

També et pot interessar …