Alumnes de la Inspectoria Salesiana Maria Auxiliadora entre els guardonats en el Premi Don Bosco

17 marzo 2015


Els dies 11 i 12 de març va tenir lloc la XXVIII edició del Premi Don Bosco que reconeix la recerca tecnològica de joves estudiants. Entre els guardonats van destacar diversos grups d’alumnes de la Inspectoria Salesiana Maria Auxiliadora, procedents de Salesians Cadis, L’Almunia, Saragossa i Sarrià.

El grup d’alumnes de Salesians Sant Ignaci de Cadis va aconseguir el segon premi en l’àrea de “Comunicacions, Telecomunicació, Imatge i So, Multimèdia i Informàtica” gràcies al projecte, “DislEsc 2.0”, consisteix en una Aplicació Android per a detectar, en xiquets de 1º de Primària, dificultats d’aprenentatge en Lectura-Escriptura. A més, han desenvolupat diverses aplicacions per a millorar alguns aspectes que causen aquestes dificultats (lateralitat, memòria a curt termini, agudesa i discriminació visual). De la mateixa manera han generat una pàgina web on es guarden els resultats de forma encriptada (per a assegurar la privadesa) i des de la qual l’orientador podrà obtenir dades estadístiques i informes per a poder mostrar els resultats a les famílies.
En la categoria de comunicacions el guanyador va ser ‘La caseta de xocolata’, un producte educatiu capaç d’integrar als cinc sentits d’una vegada, de Salesians Sarrià (Barcelona).

En la secció de ciències va ser premiat un projecte de ‘ecotúnel’, en el qual dos alumnes de Salesians Saragossa van proposar el muntatge d’un túnel sostenible.

El premi especial va ser per a dos alumnes de Salesians L’Almunia, amb el seu projecte “Seguretat en cabina”. Un sistema de seguretat que prevé robatoris en els camions, avisant al conductor abans que succeïsca, però abans de res és un sistema que protegeix al conductor.

També et pot interessar …