Agost s'acomiada a casa Don Bosco

28 agosto 2015

El mes d’agost s’acomiada en l’Expo de Milà 2015 amb els últims dies per visitar l’exposició “Migrants, Food, Identity”, organitzada per l’Associació Don Bosco 2000 en el Pavelló Casa Don Bosco. Aquesta mostra està composta per trenta fotografies preses per l’artista Mario Noto.

El diumenge 30 d’agost el pavelló salesià acull una nova cita amb el moviment Poliesportiu Juvenil Salesià gràcies a l’esdeveniment "Alimentem l’esport! Juguem en equip per a un futur millor". En aquesta trobada es parlarà entre altres temes de la problemàtica del dopatge i es presentarà el llibre "SLA, el mal fosc de la bola" amb la presència de l’autor Massimiliano Castellani i el periodista esportiu Roberto Beccantini. Durant la tarda, a les 15.30, la Pastoral Juvenil Salesiana llançarà els Jocs internacionals de la Joventut Salesiana 2016 que se celebraran a Bratislava i Viena. L’acte a més comptarà amb la presència de Georg Leibold, President Europeu i el P. Tibor Reimer, salesià responsable esportiu d’Eslovàquia.

El dilluns 31 d’agost, de 5 a 7:30 de la vesprada, es durà a terme l’esdeveniment "L’ona contrària", durant el qual es presentarà una novel·la que porta el mateix títol i ha estat coescrita per la periodista i escriptora Patrizia Caiffa i Paolo Beccegato, vicedirector de Caritas italiana. Es tracta d’una obra sobre la crisi econòmica i la fugida d’italians a l’estranger amb les migracions actuals.

Durant la trobada, el Voluntariat Internacional Salesià (VIS) i Missioni Don Bosco presentaran la campanya #StopTratta – Aquí es tracta d’éssers humans, engegada amb motiu del Dia Internacional dels Refugiats per difondre les activitats de sensibilització i els projectes de desenvolupament que els Salesians de Don Bosco realitzen als països de l’Àfrica Subsahariana. Durant la trobada, a més dels autors del llibre, hi estaran presents Gianni Vaggi, professor d’Economia Internacional de la Universitat de Pavia; Giampietro Pettenon, Director de Missioni Don Bosco; Nico Lotta, President del VIS, Agostino Sella, Associació Don Bosco 2000; i el P. Soddu, salesià.

A més de la celebració del Bicentenari, durant aquest mes d’agost a l’Expo de Milà es va dur a terme la celebració de la vuitena edició del Dia Mundial dels Drets Humans. El Pavelló Casa Don Bosco va participar activament tot rebent a la delegació oficial de l’ONU al costat dels representants dels països i de les organitzacions de la societat civil presents en l’Expo, entre les quals s’inclou el VIS (Voluntariat Internacional per al Desenvolupament). Al llarg de l’espai conegut com Decumano es va celebrar una desfilada formant paraules claus. Allí els salesians van presentar al públic el treball i la missió solidària de la Família Salesiana amb el testimoniatge de Barbara Terenzi, responsable dels esdeveniments a casa Don Bosco.

També et pot interessar …