26 enero 2016

Les Jornades de Pastoral Juvenil 2016 de les cases salesianes de la Comunitat Valenciana, Aragó i Murcia van comptar amb una nodrida participació durant les tres convocatòries celebrades els dies 9, 16 i 23 de gener a València, Alacant i Saragossa, respectivament. Els col·legis Sant Joan Bosco de València, Don Bosco d’Alacant i Nuestra Senyora del Pilar de Saragossa, van ser els punts de trobada per a les comunitats educatives i en les quals es van donar cita participants dels diferents àmbits de les presències salesianes.

La ponència de la jornada va estar a càrrec de Jota Llorente, salesià de la Inspectoria de Santiago el Mayor, educador social, fotògraf, músic, dissenyador, i gran coneixedor de la realitat juvenil. Sota el títol: “Don Bosco a través de les persones que va conèixer”, en el seu discurs, va destacar com les persones que coneixem al llarg de la nostra vida marquen com som, tal com li va ocórrer a Don Bosco amb la seua mare Mamà Margarita, Juan Calosso, José Caffaso, Teòleg Borel o Felix Reviglio, entre uns altres. De la mateixa forma, ell va tenir una influència molt positiva en els altres, i “nosaltres com a educadors també la podem tenir”, va assenyalar. Així, va animar als presents a escoltar als joves i ser para ells guies i acompanyants.

La jornada es va desenvolupar entre imatges fotogràfiques, textos i cançons que van fer reflexionar als participants sobre un ampli ventall de situacions d’avui dia, situacions que viuen també els xics i xiques dels centres salesians i que els educadors han de conèixer i ser molt conscients d’elles perquè no es pot oblidar que la missió d’un educador salesià es creure en els joves per a formar grans persones.

Sens dubte, es va tractar d’una jornada molt especial que va quedar palesa en la bona organització i l’àmplia participació de totes les comunitats educatives.

També et pot interessar …