21 enero 2016

17 de Gener de 2016. Ruta de les set ermites d’Osca. Amb un sol radiant i temperatura fresca, apropiada per caminar, va començar el primer entrenament amb l’oració de sortida davant la porta de Salesians.
 
Una sorpresa molt agradable: l’àmplia participació d’infants i joves. Gairebé eren majoria en el grup d’aproximadament 160 pelegrins. Un espectacle digne de veure mentre ens dirigíem tanta gent per El Coso cap a la primera de les ermites: Salas.
 
Abans d’arribar ens vam creuar a una vintena de cavalls amb els seus genets que es dirigien a la plaça Santa Clara per la benedicció d’animals en el dia de Sant Antón. Julio, coneixedor de l’ermita a la perfecció, ens va comentar breument la seva història. Vam poder apreciar les 2 imatges de la Mare de Déu: la de Salas i la de La Huerta.
 
En grup, i sense massa pressa, partíem cap al Isuela direcció al segon objectiu: l’ermita dels Mártires, on vam poder apreciar atenent tots en silenci les explicacions del seu prior.
 
Ja començava a escalfar una mica el sol, caminant cap a l’ermita de Santa Lucía. Alguns caminants es treien alguna peça de roba. Deixàvem la carretera de Apiés per, camp a través, arribar a l’ermita on ens donaven la benvinguda amb el toc de campana.
 
Després d’un breu descans començavem de nou la marxa cap a la quarta ermita: Jara. Aquí també hi va haver repic de campana i gràcies a Nino, Prior de la confraria i company de camí, ens van servir vi i coques. Detall que va agrair amb un fort i sentit aplaudiment.
 
Després d’aquesta degustació seguim caminant creuant el pont del km 3 i seguint per carretera arribem a Chimillas. Voregem el Isuela sense dificultat. En deu minuts arribem a l’ermita de Cillas.
 
Com és habitual des que fem aquest recorregut a l’ermita ens reben amb els braços oberts, taules disposades per a tots i amb abundants porronets de bon vi i coca per acompanyar les postres. Alguns van menjar fora ja que feia molt bon temps.
 
Escoltem a la capella les sàvies explicacions de Julio sobre l’ermita. Vam fer foto de grup i partim sortint per la porta del pelegrí. Desfem els nostres últims passos per creuar la general camí de Huerrios, localitat que travessem per arribar a la nostra última ermita d’avui, La Verge de Loreto.
 
Quan anàvem a arribar a l’ermita els joves van intentar fer drecera per meitat d’un camp però es van veure sorpresos per una tàpia plena i esbarzers. Quan vam tornar cap al camí pel costat de la tàpia trobem un petit forat pel qual vam poder saltar i vam començar a córrer mentre Cru cridava: "Sereu els darrers en arribar". I reia.
 
A l’ermita de Loreto l’explicació va anar a càrrec de Cru. Allà ens van dir que havíem assistit al voltant de 160 persones. Després cada un va tornar a Huesca pel seu compte amb opció a pujar a San Jorge.
 
Dia 24, diumenge, "Los siete lugares". Sortida a les 10: 00h .L’ou solidari a favor de l’ONG Enarachén-Vols (GENEROSITAT).
 

Més informació a http://javieradasalesianos.blogspot.com.es/ y http://salesianoshuesca.org/noticia_detalle.php?noticia=581&sec=1

També et pot interessar …