21 enero 2016

Jordi Sierra i Fabra (Barcelona, 1947), amb la novel·la L’aprenent de bruixot  i Els Invisibles, i Luis Leante (Caravaca de la Cruz – Murcia, 1963), amb la novel·laFuig sense mirar enreresón els guanyadors de la XXIV edició del Premi Edebé de Literatura Infantil i Juvenil.

Si per a Sierra i Fabra és un nou reconeixement a la seva dilatada carrera, per a Luis Leante és la seva consolidació com a autor de la literatura infantil i juvenil.

Amb un perfecte domini de l’estructura narrativa, Jordi Sierra i Fabra, Premi Nacional i candidat en dues ocasions al Premi Andersen (el Nobel de la Literatura Infantil i Juvenil), en L’aprenent de bruixot i Els Invisibles acosta de nou als seus nombrosos lectors una inquietant novel·la, d’atmosfera gòtica, amb una original pinzellada paranormal en què es retorna la vida als morts.
El relat d’un jove que es dirigeix al seu pare mort davant la necessitat de recuperar els seus records ens obre la porta a la trepidant aventura que viurem amb el protagonista de Fuig sense mirar enrere. Una novel·la extraordinàriament ben escrita, que captiva per la seva singularitat i alhora emociona perquè, d’una manera o d’una altra, ens hi veurem reflectits.

També et pot interessar …