20 enero 2016

Les tres ONGD de la Inspectoria Salesiana Maria Auxiliadora que promouen el voluntariat en l’àmbit de l’educació vam coincidir en una trobada formativa el cap de setmana dels dies 16 i 17 de gener a València, sota el lema #sumatexelcambio. Un equip de voluntaris i voluntàries de Jóvenes y Desarrollo van rebre una cinquantena de futurs voluntaris que arribaven des de Catalunya, amb l’ONGD VOLS, i Sevilla, amb Solidaridad Don Bosco.

 
Aquesta trobada inspectorial és el punt de partida de diverses jornades de formació i sensibilització per preparar-se per viatjar a diversos països del Sud per contribuir en projectes d’educació i acollida de l’Obra Salesiana.
 
La majoria dels voluntaris són joves d’entre 18 i 30 anys, però també algunes persones amb un llarg recorregut professional i ganes de viure una experiència internacional. La formació va centrar-se en tres objectius: establir vincles entre els voluntaris de les tres ONGD, mitjançant dinàmiques i grups de treball; compartir els objectius i motivacions de cada persona per voler fer un voluntariat i, per últim, aprendre i treballar els valors de Don Bosco en la tasca educativa. 
 
Els voluntaris i voluntàries són persones que ja viuen el voluntariat en el seu dia a dia, ja sigui col·laborant en campanyes solidàries, fent de monitors i monitores en esplais i centres juvenils, acompanyant infants en risc d’exclusió social, etc. Ara comencen a preparar-se per participar als camps de treball de Tànger i Ceuta, de 15 dies de durada), o a països com Equador, Etiòpia, Ghana, Perú, entre d’altres (1 o 2 mesos de durada). 
 
La perspectiva de poder contribuir a un projecte salesià en un país del Sud és engrescadora, però sobretot és una decisió pròpia i conscient, sabent que, com afirmen ells mateixos, "reps més del que dónes". La formació del grup de voluntaris de les tres ONGD salesianes ha començat amb grans somriures, reflexions i ganes de seguir compartint. 
 
La trobada va comptar també amb la presència del provincial dels Salesians, Cristóbal López, amb una llarga trajectòria missionera a Amèrica del Sud i al nord d’Àfrica.
 

També et pot interessar …