15 enero 2016

Una gran família espiritual que es troba al principi de l’any per reflexionar, compartir, programar i caminar junts: es tracta de les Jornades d’Espiritualitat de la Família Salesiana (GSFS), en la seva edició XXXIV que va començar a la tarda del 14 de gener al Salesianum de Roma i es desenvoluparan fins al proper diumenge 17 de gener.

La trobada, en què hi participa una representació de la Inspectoria Salesiana Maria Auxiliadora entre els 375 assistents de 16 nacions i 21 grups dels 30 que té la Família Salesiana, compta amb la presència del Rector Major, don Ángel Fernández Artime, que estarà present en totes les sessions durant els 4 dies, flanquejat pels membres del seu Consell General; entre superiors o responsables dels diversos grups religiosos. A més, va comptar amb la participació de Ivonne Reungoat, Mare General de les Filles de Maria Auxiliadora, amb les germanes del seu Consell General; Teresia Furuki Ryoko, Mare General de les Germanes de la Caritat de Jesús; i Darwin Petit, responsables dels Voluntaris amb Don Bosco.

El programa de la Jornada va oferir com a primer acte de la celebració de l’Eucaristia, presidida pel P. Pierluigi Cameroni, Animador Espiritual de l’Associació de Maria Auxiliadora (ADMA). A continuació, el Rector Major i el seu Delegat per a la Família Salesiana, el salesià Eusebio Muñoz, natural de la Inspectoria Maria Auxiliadora, van oferir paraules de benvinguda i presentació dels horaris.Després d’aquest moment va començar la primera sessió, moderada per Renato i Maria Benedetta Michelazzo Cursi, matrimoni jove actiu en la pastoral amb els joves.

Entre els temes treballats es va trobar l’aprofundiment de l’Estrena 2016 – "Amb Jesús, recorreguem junts l’aventura de l’Esperit" – amb les reflexions del salesià Francesco Navidad, teòleg pastoral, sobre l’aventura de pelegrinar.

A la nit es va mostrar el vídeo de l’Estrena del Rector Major i es va oferir la tradicional "Bona nit" salesiana.

"Nosaltres pertanyem a una família carismàtica que ha fet un viatge interessant … som conscients de la rica herència que hem rebut. Fem que els dies es converteixen en un cant d’acció de gràcies a Déu i a les moltes persones que ens han donat una herència tal immerescuda "és el desig del salesià Eusebio Muñoz.

Els materials dels informes i discursos de la GSFS són disponibles a  sdb.org

 

També et pot interessar …